Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Validacija metode Fourier transformirane infracrvene spektroskopije pri određivanju kemijskih parametara mlijeka (CROSBI ID 346007)

Ocjenski rad | diplomski rad

Nizek, Marina Validacija metode Fourier transformirane infracrvene spektroskopije pri određivanju kemijskih parametara mlijeka / Vahčić, Nada (mentor); Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2006

Podaci o odgovornosti

Nizek, Marina

Vahčić, Nada

hrvatski

Validacija metode Fourier transformirane infracrvene spektroskopije pri određivanju kemijskih parametara mlijeka

Svrha ovog rada bila je validacija metode Fourier transformirane infracrvene spektroskopije kod određivanja mliječne masti, proteina i laktoze u sirovom mlijeku. Kroz postupak validacije provjereni su sljedeći parametri validacije: točnost, preciznost (ponovljivost i intermedijarna preciznost), linearnost i robustnost (prenosivost) te je prema smjernicama mjerodavnih organizacija procijenjena prikladnost metode. Prema dobivenim rezultatima, zaključeno je da je navedena metoda prikladna za točno i precizno određivanje kemijskih parametara mlijeka, budući da su eksperimentalno određene vrijednosti za parametre validacije bile unutar zadanih kriterija prihvatljivosti za instrument MilkoScan FT6000.

FTIR; laktoza; mliječna mast; proteini; validacija

nije evidentirano

engleski

Validation a method Fourier transform infrared spectroscopy for determination chemical parameters of milk

nije evidentirano

fat; FTIR; lactose; proteins; validation

nije evidentirano

Podaci o izdanju

47

03.03.2006.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija