Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Elaborat o stanju materijala i konstrukcije uz preporuke za projekt sanacije dvorca Palej-Gutman (CROSBI ID 759526)

Druge vrste radova | stručna ekspertiza

Brana, Petar; Sigmund, Vladimir; Guljaš, Ivica Elaborat o stanju materijala i konstrukcije uz preporuke za projekt sanacije dvorca Palej-Gutman // Građevinski fakultet Osijek. 2005.

Podaci o odgovornosti

Brana, Petar; Sigmund, Vladimir; Guljaš, Ivica

hrvatski

Elaborat o stanju materijala i konstrukcije uz preporuke za projekt sanacije dvorca Palej-Gutman

U okviru ovog elaborata je obuhvaćeno: 0. 1 Pregled i snimak postojećeg stanja konstrukcije U cilju utvrđivanja stanja i definiranja nosivog sustava. 0. 2. Istražni radovi Obavljeno je snimanje zidova, ploča, položaja i smjera nošenja armature te bezrazorna kontrola homogenosti pojedinih presjeka. 0. 3. Dinamičko ispitivanje metodom ambijent vibracija Ispitivanje postojeće nosive konstrukcije objekta se izvelo za vertikalni i horizontalni nosivi sustav i to: 1. Ispitane su dinamičke karakteristike stropnih ploča u vertikalnom smjeru ; 2. Ispitane su dinamičke karakteristike cjelokupne nosive konstrukcije u dva međusobno okomita smjera (X-poprečno i Y-podužno) Dinamičkim ispitivanjem se dobivaju: vlastite frekvencije, forme i koeficijenti prigušenja, a oni predstavljaju osobnu iskaznicu konstrukcije i sadrže u sebi sve bitne podatke o konstrukciji. 0. 4. Numerička analiza nivoa sigurnosti i stabilnosti Na bazi izmjerenih vrijednosti napravljen je preliminarni matematički model pojedinih elemenata i konstrukcije koji se koristio za analizu odabira metoda sanacije. 0. 5. Izrada preporuka za projekt sanacije Na temelju ustanovljenih podataka dobivenih mjerenjem, pregleda i analize dostupne dokumentacije te na temelju inženjerskih analiza dokumentirano je stanje zgrade sa stanovišta nosivosti konstrukcije i uporabljivosti konstrukcije te je dato mišljenje o stanju objekta sa prijedlogom neophodnih mjera.

povijesna građevina; oštećena; sanirana; loša kvaliteta radova; utvrđivanje stanja; projekt ojačanja

nije evidentirano

engleski

Evaluation of the material and structural state with proposal for strengthening of the historic structure

nije evidentirano

historical structure; damaged in the fire; strengthened; poor workmanship; evaluation of the state; strengthening

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Građevinski fakultet Osijek

2005.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Građevinarstvo