Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 278688

Masnoće i njihov značaj u zdravlju i bolesti


Delaš, Ivančica
Masnoće i njihov značaj u zdravlju i bolesti // 2. Hrvatski stručni simpozij "Svijet hrane"
Mali Lošinj, Hrvatska, 2005. (pozvano predavanje, domaća recenzija, neobjavljeni rad, stručni)


Naslov
Masnoće i njihov značaj u zdravlju i bolesti
(Fats and their importance in health and disease)

Autori
Delaš, Ivančica

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, neobjavljeni rad, stručni

Skup
2. Hrvatski stručni simpozij "Svijet hrane"

Mjesto i datum
Mali Lošinj, Hrvatska, 16.-18. 2. 2005

Vrsta sudjelovanja
Pozvano predavanje

Vrsta recenzije
Domaća recenzija

Ključne riječi
Masti; esencijalne masne kiseline; kolesterol; prehrana
(Fats; esential fatty acids; cholesterol; nutrition)

Sažetak
U uvjetima sve učestalije primjene namirnica i dijeta sa smanjenim udjelom masnoća, važno je upozoriti na značaj masnoća, posebice esencijalnih sastojaka, za normalno funkcioniranje organizma. I bolesti kod kojih se javlja pojačano nakupljanje masnoća u organizmu često nisu posljedica pojačanog unosa masti, već pretjeranog unosa ugljkohidrata.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Temeljne medicinske znanosti



POVEZANOST RADA


Projekt / tema
0108068

Ustanove
Medicinski fakultet, Zagreb

Autor s matičnim brojem:
Ivančica Delaš, (86340)