Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Rad - odgojna vrijednost u komunama za ovisnike (CROSBI ID 4169)

Autorska knjiga | monografija (znanstvena)

Miliša, Zlatko ; Perin, Višnja Rad - odgojna vrijednost u komunama za ovisnike. Rijeka: Digital Point, 2004

Podaci o odgovornosti

Miliša, Zlatko ; Perin, Višnja

Ilić, Čedo

hrvatski

Rad - odgojna vrijednost u komunama za ovisnike

U monografiji se istražuje zadovoljstvo životom i odnos prema radu štićenika u terapijskim zajednicama na području Dalmacije. Rezultati istraživanja raširenosti rizičnog zdravstvenog ponašanja pokazuju da problem ovisnosti alarmantno zahvaća svu populaciju ispitanika mlade generacije.U svjetlu tog pokazatelja nije cilj samo detekcija problema nego i konkretna stručna pomoć u radu s mladima ( preventivni programi) i ovisnicima u komunama na terapiji, gdje bi se utvrdio doseg odgojne vrijednosti rada.Time je sintagma benediktinaca "ora et labora" doživjela suvremenu revitalizaciju kao srvsiishodni terapijski put kod ovisnika u tretmanu rehablitacije u komunama za ovisnike na području Dalmacije.Rezulatati dobiveni temeljniem standardiziranog upitnika ( t- test)pokazuju da se s dužinom tretmana u komunama za ovisnike vraća samoopoštovanje i zadovoljstvo životom kod stičenika te se od ranijih ekstrizičnih ranih vrijednosti s vremenom vrši značajan odmak u preferiranju intrizičnih radnih vrijednosti.

rad ; vrijednosti ; komune za ovisnike

Ovo je prvo istraživanje koje se bavi odnosom prema radu kao prilog preventivnim programima ali i projektima rehabilitacije i resocijalizacije bivših ovisnika.

engleski

Working the pedagogival value in the therapy communities for drug

nije evidentirano

working ; pedagogical valoe of labour

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Rijeka: Digital Point

2004.

953-6345-16-1

129

objavljeno

Povezanost rada

Pedagogija