Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Primjena instituta sudskog i javnobilježničkog osiguranja prijenosom vlasništva na stvari i prijenosom prava na brodove : (prikaz sudske presude) (CROSBI ID 83535)

Prilog u časopisu | stručni rad | domaća recenzija

Ćorić, Dorotea Primjena instituta sudskog i javnobilježničkog osiguranja prijenosom vlasništva na stvari i prijenosom prava na brodove : (prikaz sudske presude) // Poredbeno pomorsko pravo, 39 (1997), 153-154; 164-173

Podaci o odgovornosti

Ćorić, Dorotea

hrvatski

Primjena instituta sudskog i javnobilježničkog osiguranja prijenosom vlasništva na stvari i prijenosom prava na brodove : (prikaz sudske presude)

(prikaz sudske presude - Ministarstva pomorstva, prometa i veza, Zagreb) Na temelju odredbe članka 1. stavka 2. Ovršnog zakona isključena je primjena općih ovršnih propisa na ovrhu i postupak osiguranja reguliran posebnim zakonima. Odredbama čl. 867-988. dijela X Pomorskog zakonika posebno je reguliran postupak ovrhe i osiguranja na brodu, te isti ne predviđa osiguranje prijenosom vlasništva kao mjeru osiguranja. Sukladno navedenom, ista se može primijeniti na brodove.

mjere osiguranja ; vlasništvo na brodu ; prijenos vlasništva

nije evidentirano

engleski

The application of fiduciary transfer of ownership on ships

nije evidentirano

security measures ; ownership on ship ; fiducionary transfer of ownership

nije evidentirano

Podaci o izdanju

39 (153-154)

1997.

164-173

objavljeno

1331-9914

1848-8927

Povezanost rada

Pravo

Poveznice
Indeksiranost