Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Logistika i ITS (CROSBI ID 742825)

Druge vrste radova | ostalo

• Obrazovni materijal (nedefinirano )

Jolić, Natalija Logistika i ITS / Jolić, Natalija (ur.). Zagreb: Fakultet prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, 2006. 210..

Podaci o odgovornosti

Jolić, Natalija

Jolić, Natalija

hrvatski

Logistika i ITS

Transport predstavlja ključan čimbenik kvalitete života, u prilog tome ide i transportna politika Europske unije s temeljnim ciljevima: poboljšanjem kompatibilnosti i konkuentnosti transportnih mreža i promocija sigurnosti prometa i zaštite okoliša. Globalizacija i rast tržišta uzrokuju povećanje troškova logistike i distribucije uz istovremeni stalni pritisak na snižavanje cijena usluga i roba. Da bi opstali na tržištu jedino rješenje je smanjenje troškova, stalni rast, prodor na nova tržišta, povećanje tržišnog udjela te zadovoljstvo korisnika i kupaca. Za ispunjenje ovih zahtijeva potrebno je smanjiti troškove distributivog lanca, administracije te postići bržu rekaciju na zahtjeve tržišta što se postiže informatizacijom i integracijom procesa nabave, skladištenja i otpreme robe, brzim procesiranjem narudžbi te analizom i predviđanjem potreba tržišta.

Logistika; transport; ITS

nije evidentirano

engleski

Logistics and ITS

nije evidentirano

Logistics; transport; ITS

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Zagreb: Fakultet prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu

210

2006.

nije evidentirano

objavljeno

953-243-009-1

Povezanost rada

Tehnologija prometa i transport