Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Application of microsatellite (SSR) markers for evidention of synonymous autochthonus cultivars Beretinjok and Topol (CROSBI ID 758979)

Druge vrste radova | radovi sa studija

Preiner, Darko ; Šimon, Silvio Application of microsatellite (SSR) markers for evidention of synonymous autochthonus cultivars Beretinjok and Topol // Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu. 2005.

Podaci o odgovornosti

Preiner, Darko ; Šimon, Silvio

engleski

Application of microsatellite (SSR) markers for evidention of synonymous autochthonus cultivars Beretinjok and Topol

Unatoč tome što postoji veliki broj autohtonih sorata vinove loze u Hrvatskoj, a posebno u Dalmaciji, često se javlja da je jedan te isti genotip u različitim područjima dobo različita imena, tl., često se javljaju sinonimi u nazivlju autohtonih sorata. Na temelju ranijih ampelografskih opažanja te na temelju velike sličnosti rezultata OIV deskriptora pretpostavilo se da su sorte Topol sa otoka Paga i Beretinjok sa otoka Visa istovjetne, tj., da su njihova imena sinonimi za istu sortu. Upotrebom mikrosatelitskih markera (SSR) utvrđeno je da sorte imaju istovjetan genetski profil na 11 analiziranih lokusa te je dokazana pretpostavka da se radi o jednoj sorti sa dva različita imena.

grapevine; SSR; synonims

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu

2005.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)