Riba u prehrani i prevencija ateroskleroze (CROSBI ID 33140)
Prilog u knjizi | izvorni znanstveni rad
Podaci o odgovornosti
Reiner, Željko ; Tedeschi-Reiner, Eugenia
hrvatski
Riba u prehrani i prevencija ateroskleroze
U poglavlju su podrobno prikazani rezultati svih do sada objavljenih istraživanja o konzumiranju riba i kardiovaskularnim bolestima, a posebno o mehanizmima djelovanja omega-3 masnih kiselina, uključujući i najnovije spoznaje.
ribe, višestruko nezasićene masne kiseline, ateroskleroza
nije evidentirano
engleski
Fish consumption and prevention of atherosclerosis
nije evidentirano
fish, PUFA, atherosclerosis
nije evidentirano
Podaci o prilogu
41-50-x.
objavljeno
Podaci o knjizi
Prevencija ateroskleroze : utjecaj prehrane : zbornik radova sa Znanstvenog skupa održanog 14. travnja 2003. u Zagrebu
Reiner, Željko
Zagreb: Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti (HAZU)
2006.
953-154-702-5