Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Riba u prehrani i prevencija ateroskleroze (CROSBI ID 33140)

Prilog u knjizi | izvorni znanstveni rad

Reiner, Željko ; Tedeschi-Reiner, Eugenia Riba u prehrani i prevencija ateroskleroze // Prevencija ateroskleroze : utjecaj prehrane : zbornik radova sa Znanstvenog skupa održanog 14. travnja 2003. u Zagrebu / Reiner, Željko (ur.). Zagreb: Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti (HAZU), 2006. str. 41-50-x

Podaci o odgovornosti

Reiner, Željko ; Tedeschi-Reiner, Eugenia

hrvatski

Riba u prehrani i prevencija ateroskleroze

U poglavlju su podrobno prikazani rezultati svih do sada objavljenih istraživanja o konzumiranju riba i kardiovaskularnim bolestima, a posebno o mehanizmima djelovanja omega-3 masnih kiselina, uključujući i najnovije spoznaje.

ribe, višestruko nezasićene masne kiseline, ateroskleroza

nije evidentirano

engleski

Fish consumption and prevention of atherosclerosis

nije evidentirano

fish, PUFA, atherosclerosis

nije evidentirano

Podaci o prilogu

41-50-x.

objavljeno

Podaci o knjizi

Prevencija ateroskleroze : utjecaj prehrane : zbornik radova sa Znanstvenog skupa održanog 14. travnja 2003. u Zagrebu

Reiner, Željko

Zagreb: Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti (HAZU)

2006.

953-154-702-5

Povezanost rada

Kliničke medicinske znanosti