Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Praćenje osnovnih pokazatelja kvalitete piva (CROSBI ID 345103)

Ocjenski rad | diplomski rad

Gugić, Ivana Praćenje osnovnih pokazatelja kvalitete piva / Marić, Vladimir (mentor); Jelinić, Ana (neposredni voditelj). Zagreb, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, . 2006

Podaci o odgovornosti

Gugić, Ivana

Marić, Vladimir

Jelinić, Ana

hrvatski

Praćenje osnovnih pokazatelja kvalitete piva

Kvaliteta proizvoda u smislu Pravilnika o temeljnim zahtjevima za pivo i pivu sličnim proizvodima je skupno svojstvo proizvoda uvjetovano upotrebljenim pivarskim sirovinama, tehnološkim postupcima u proizvodnji, pridodanim tvarima, ambalažom za pakiranje, uvjetima transporta, čuvanja i skladištenja. Pridodane tvari u smislu ovog Pravilnika jesu aditivi dopušteni za uporabu ovim pravilnikom, dodaci koji se dodaju radi povećanja biološke vrijednosti proizvoda, te druge namirnice koje se dodaju radi postizanja i/ili upotpunjavanja svojstava okusa, mirisa i izgleda proizvoda. Kvaliteta proizvoda se određuje pomoću fizikalno-kemijskih, mikrobioloških analiza i organoleptičkog ocjenjivanja. Cilj je postići stalnu tj. ciljanu kvalitetu piva tijekom čitave godine. Cilj ovog rada je praćenje promjena vrijednosti ekstrakta, pH, gorčine, boje u fazama proizvodnje piva i njihovo odstupanje od ciljanih vrijednosti. Pokazatelji će se pratiti u sladovini, mladom i odležanom pivu te pivu otočenom u ambalažu.

faze proizvodnje; pivo; pokazatelji kvalitete; sladovina

nije evidentirano

engleski

Study of basic beer quality indicators

nije evidentirano

production phases; beer; quality indicators; wort

nije evidentirano

Podaci o izdanju

52

27.10.2006.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Biotehnologija