Praćenje osnovnih pokazatelja kvalitete piva (CROSBI ID 345103)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Gugić, Ivana
Marić, Vladimir
Jelinić, Ana
hrvatski
Praćenje osnovnih pokazatelja kvalitete piva
Kvaliteta proizvoda u smislu Pravilnika o temeljnim zahtjevima za pivo i pivu sličnim proizvodima je skupno svojstvo proizvoda uvjetovano upotrebljenim pivarskim sirovinama, tehnološkim postupcima u proizvodnji, pridodanim tvarima, ambalažom za pakiranje, uvjetima transporta, čuvanja i skladištenja. Pridodane tvari u smislu ovog Pravilnika jesu aditivi dopušteni za uporabu ovim pravilnikom, dodaci koji se dodaju radi povećanja biološke vrijednosti proizvoda, te druge namirnice koje se dodaju radi postizanja i/ili upotpunjavanja svojstava okusa, mirisa i izgleda proizvoda. Kvaliteta proizvoda se određuje pomoću fizikalno-kemijskih, mikrobioloških analiza i organoleptičkog ocjenjivanja. Cilj je postići stalnu tj. ciljanu kvalitetu piva tijekom čitave godine. Cilj ovog rada je praćenje promjena vrijednosti ekstrakta, pH, gorčine, boje u fazama proizvodnje piva i njihovo odstupanje od ciljanih vrijednosti. Pokazatelji će se pratiti u sladovini, mladom i odležanom pivu te pivu otočenom u ambalažu.
faze proizvodnje; pivo; pokazatelji kvalitete; sladovina
nije evidentirano
engleski
Study of basic beer quality indicators
nije evidentirano
production phases; beer; quality indicators; wort
nije evidentirano
Podaci o izdanju
52
27.10.2006.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Zagreb