Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

High gravity brewing-znanstvene spoznaje i praksa (CROSBI ID 345100)

Ocjenski rad | diplomski rad

Krapinec, Danijela High gravity brewing-znanstvene spoznaje i praksa / Marić, Vladimir (mentor); Karlovac, Veleučilište u Karlovcu, . 2006

Podaci o odgovornosti

Krapinec, Danijela

Marić, Vladimir

hrvatski

High gravity brewing-znanstvene spoznaje i praksa

U diplomskom radu analiziran je postupak proizvodnje piva iz sladovine s povećanom koncentracijom ekstrakta. Izvori podataka temelje se na stručnoj literaturi i njihovoj primjeni u praksi. Uspoređene su prednosti i mane ovog suvremenog postupka u odnosu na tradicionalni postupak proizvodnje piva. Prikazana su i teoretska i praktična rješenja određenih problema. Promatrani su procesi i parametri proizvodnje sladovine, glavnog vrenja, količina i kakvoća dobivenog kvasca nakon vrenja i period dozrijevanja piva. Također je analizirana kvaliteta gotovog proizvoda, povećanje kapaciteta i ušteda energije. Na temelju promatranja i dobivenih rezultata napravljena je usporedba kvalitativnih i kvantitativnih parametara dobivenih proizvoda. Na osnovi toga uočene su odredene razlike i doneseni su određeni zaključci.

high gravity brewing

nije evidentirano

engleski

High gravity brewing-scientifically conception and practice

nije evidentirano

high gravity brewing

nije evidentirano

Podaci o izdanju

66

04.05.2006.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Veleučilište u Karlovcu

Karlovac

Povezanost rada

Biotehnologija