High gravity brewing-znanstvene spoznaje i praksa (CROSBI ID 345100)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Krapinec, Danijela
Marić, Vladimir
hrvatski
High gravity brewing-znanstvene spoznaje i praksa
U diplomskom radu analiziran je postupak proizvodnje piva iz sladovine s povećanom koncentracijom ekstrakta. Izvori podataka temelje se na stručnoj literaturi i njihovoj primjeni u praksi. Uspoređene su prednosti i mane ovog suvremenog postupka u odnosu na tradicionalni postupak proizvodnje piva. Prikazana su i teoretska i praktična rješenja određenih problema. Promatrani su procesi i parametri proizvodnje sladovine, glavnog vrenja, količina i kakvoća dobivenog kvasca nakon vrenja i period dozrijevanja piva. Također je analizirana kvaliteta gotovog proizvoda, povećanje kapaciteta i ušteda energije. Na temelju promatranja i dobivenih rezultata napravljena je usporedba kvalitativnih i kvantitativnih parametara dobivenih proizvoda. Na osnovi toga uočene su odredene razlike i doneseni su određeni zaključci.
high gravity brewing
nije evidentirano
engleski
High gravity brewing-scientifically conception and practice
nije evidentirano
high gravity brewing
nije evidentirano
Podaci o izdanju
66
04.05.2006.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Veleučilište u Karlovcu
Karlovac