Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Uvod u znanstveni rad (CROSBI ID 742738)

Druge vrste radova | ostalo

• Obrazovni materijal (nedefinirano )

Knežević, Ivan ; Mijić, Pero Uvod u znanstveni rad. Osijek: Poljoprivredni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2006. 101..

Podaci o odgovornosti

Knežević, Ivan ; Mijić, Pero

hrvatski

Uvod u znanstveni rad

Sve veće količine protočnosti informacija koje omogućavaju suvremeni elektronski mediji, nameću i potrebu osuvremenjivanja metoda znanstvenoga rada. To je jedan od glavnih motiva nastanka ovoga dopunjenog i izmijenjenog izdanja knjige "Uvod u znanstveni rad". Knjiga je namijenjena ponajprije studentima poslijediplomskoga studija na Poljoprivrednom fakultetu u Osijeku uz kolegije: Specijalno stočarstvo, Hranidba životinja i tehnologija stočne hrane, Meso i proizvodi od mesa, Lovstvo i lovna kinologija kao također i polaznicima doktorskih studija. Knjiga predstavlja znanstveni vodič, koji daje poticaj i ohrabrenje svim mladim znanstvenicima kao i onima koji će to tek postati, na njihovom putu prema znanju i akademskom uspjehu. Uz povijesni razvoj znanstvene misli, knjiga ukazuje na temeljna obilježja znanstveno-istraživačkoga rada i na mogućnost izrade što boljih znanstvenih djela. U njemu se navodi način izbora znanstvenih djelatnika, njihovo usavršavanje, organizacija znanstvenoga rada, samostalni i timski rad te nagrade za znanstveni rad. Isto tako opisuju se najčešće korištene metode znanstvenoga rada u biotehničkim istraživanjima kao primjerice eksperimentalna, statistička i neke specijalne metode. Posebna pažnja posvećena je izboru teme za znanstveni rad kao najkreativnijem dijelu znanstveno-istraživačkoga rada zatim proučavanju literature, znanstvenih informacija i baza podataka, s primjenom računala i interneta, a u cilju postavljanja što ispravnije hipoteze i njezinoga potvrđivanja. U knjizi se nadalje opisuju vrste znanstvenih i stručnih djela (omeđene publikacije, serijske publikacije, polupublikacije) te autorska prava koja iz toga proizlaze. Uz već spomenuto, opisana su detaljno i sljedeća poglavlja: Znanost i umjetnost ; Znanstvenici i njihovo usavršavanje ; Metode znanstvenoga rada ; Izbor teme za znanstveni rad ; Eksperimentalni rad ; Vrste znanstvenih i stručnih djela ; Struktura znanstvenoga djela ; Priprema rukopisa za tiskanje ; Usmeno izlaganje rezultata znanstvenoga rada ; Literatura ; Kazalo pojmova ; Kazalo imena ; Dodatak.

znanost i umjetnost ; metode znanstvenoga rada ; struktura znanstvenoga djela

nije evidentirano

engleski

Introduction in the Academic Writing

nije evidentirano

science and art ; methods of scientific work ; structure of a scientific paper

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Osijek: Poljoprivredni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku

101

2006.

nije evidentirano

objavljeno

953-6331-41-1

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)