Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Ocjena kakvoće svježeg sirovog mlijeka individualnih proizvođača (CROSBI ID 344937)

Ocjenski rad | diplomski rad

Vragović, Natalija Ocjena kakvoće svježeg sirovog mlijeka individualnih proizvođača / Hadžiosmanović, Mirza (mentor); Zagreb, Veterinarski fakultet, Zagreb, . 2006

Podaci o odgovornosti

Vragović, Natalija

Hadžiosmanović, Mirza

hrvatski

Ocjena kakvoće svježeg sirovog mlijeka individualnih proizvođača

Mlijeko je vrlo vrijedna namirnica u ljudskoj prehrani, stoga je higijenska ispravnost sirovog mlijeka važna, osobito u uvjetima prerade i glavni je čimbenik kakvoće gotovih proizvoda. Kakvoća sirovog mlijeka temeljna je pretpostavka za uspješnu preradu. Za kvalitetu preradbenih osobina važan je kemijski sastav, pa su kemijski parametri uključeni u sustav plaćanja sirovog mlijeka individualnih proizvođača. Higijenska ispravnost i kakvoća mlijeka temeljni su pokazatelj higijenskih uvjeta u proizvodnji i postupku s mlijekom te odlučujući čimbenik njihove gospodarske valorizacije, kao namirnice za proizvodnju mliječnih proizvoda. Na temelju dobivenih rezultata može se zaključiti da je potreba uspostave SLKM i jedinstvenog sustava kontrole kvalitete mlijeka potvrđena, provodi se, opravdava dosadašnja očekivanja i treba je dalje razvijati.

mlijeko; kakvoća

nije evidentirano

engleski

Evaluate for the quality of fresh raw milk for individual producers.

nije evidentirano

milk; quality

nije evidentirano

Podaci o izdanju

38

29.03.2006.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Veterinarski fakultet, Zagreb

Zagreb

Povezanost rada

nije evidentirano