Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Senzorska analiza u razvoju novog proizvoda aromatizirane vode (CROSBI ID 344933)

Ocjenski rad | diplomski rad

Gajari, Aleksandra Senzorska analiza u razvoju novog proizvoda aromatizirane vode / Perl Pirički, Antonija (mentor); Osijek, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, . 2006

Podaci o odgovornosti

Gajari, Aleksandra

Perl Pirički, Antonija

hrvatski

Senzorska analiza u razvoju novog proizvoda aromatizirane vode

Cilj ovoga rada bio je razviti novu aromatiziranu vodu za piće. Senzorska procjena uzoraka provodila se metodom profila okusa. Ova metoda ubraja se u deskriptivne metode kojima se nastoje identificirati i kvantificirati senzorske karakteristike proizvoda. U procjeni senzorskih karakteristika sudjelovala je panel skupina koja se sastojala od 7 treniranih senzorskih analitičara čiji je zadatak bio odabrati onu aromu koja je najbolje odgovarala aromatiziranoj vodi s okusom jagode (aroma lubenice, rabarbare, ploda bazge, cvijeta bazge, kivija i višnje). Senzorska procjena obuhvatila je 3 skupine testova pomoću kojih je bio odabran uzorak aromatizirane vode s okusom jagode i lubenice uz dodatke različitih nutrijenata (fruktoze u koncentraciji 25 g/l ; limunske kiseline u koncentraciji 1, 45 g/l ; te arome lubenice u koncentraciji 0, 15 g/l i arome jagode u koncentraciji 0, 55 g/l).

aromatizirana voda; metoda profila okusa

nije evidentirano

engleski

Sensory evaluation in developing of new product of aromatized water

nije evidentirano

aromatized water; taste profile method

nije evidentirano

Podaci o izdanju

39

08.03.2006.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Osijek

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija