Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 263432

Vinogradarska područja i vinski turizam Slovenije i Hrvatske


Bojnec, Štefan; Jurin, Igor; Tomljenovi, Renata
Vinogradarska područja i vinski turizam Slovenije i Hrvatske // 18. bienalni međunarodni kongres. Turizam u hotelska industrija 2006. Novi trendovi u turističkom i hotelskom menadžmentu / Ivanović, Zoran (ur.).
Opatija: Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Sveučilišta u Rijeci, 2006. str. 588-604 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)


CROSBI ID: 263432 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Vinogradarska područja i vinski turizam Slovenije i Hrvatske
(Wine growing areas and wine tourism in Slovenia and Croatia)

Autori
Bojnec, Štefan ; Jurin, Igor ; Tomljenovi, Renata

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni

Izvornik
18. bienalni međunarodni kongres. Turizam u hotelska industrija 2006. Novi trendovi u turističkom i hotelskom menadžmentu / Ivanović, Zoran - Opatija : Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Sveučilišta u Rijeci, 2006, 588-604

Skup
18. bienalni međunarodni kongres. Turizam u hotelska industrija 2006. Novi trendovi u turističkom i hotelskom menadžmentu

Mjesto i datum
Opatija, Hrvatska, 03.05.2006. - 05.05.2006

Vrsta sudjelovanja
Predavanje

Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija

Ključne riječi
mjerenje potrošačke vrijednosti; ruralni turizam; vinski turizam; Slovenija; Hrvatska
(customer value management; rural tourism; wine tourism; Slovenia; Croatia)

Sažetak
Tijekom posljednjih nekoliko godina nositelji strategije i politike, ruralne interesne skupine, te nositelji turizma sve su svjesniji značenja ruralnog turizma u ruralnom i regionalnom razvitku, u razvitku turističkih destinacija kao i privatnog poduzetništva. Naš se rad bavi ruralnim turizmom, vinogradskim područjima i vinskim turizmom Slovenije i Hrvatske. U radu su izneseni teoretski, empirijski i politički temelji za analizu ruralnog i vinskog turizma. Empirijski dio rada analizira odabrana vinogradarska područja Slovenije i Hrvatske u smislu glavnih karakteristika proizvodnje vina, ruralnog i vinskog turizma te drugih turističkih atrakcija u svakom vinogradarskom području i njihovim vinskim cestama. U empirijskoj su analizi obrađeni glavni vinski podrumi i agro-turistička gospodarstva koja su specijalizirana za ruralni, agro i vinski turizam. Ove analize istraživanja pružaju podatke o ponudi vinskog turizma u odabranim područjima, pri čemu je naglasak na poduzetničkoj tradiciji, proizvodnji i marketingu vina, te na razvitku ruralnog i vinskog turizma. U Hrvatskoj su istraživanja provedena u Istri, a preko granice u primorskoj vinskoj regiji i to u dva od četiri vinogradska područja u slovenkom dijelu Istre te Goričkim brdima blizu talijanske granice. Na kraju rada izneseni su glavni rezultati i implikacije za politiku razvitka ruralnog i vinskog turizma u ovim pograničnim područjima, i općenito u Sloveniji i Hrvatskoj.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
EkonomijaPOVEZANOST RADA


Projekti:
0126002

Ustanove:
Institut za turizam, Zagreb

Profili:

Avatar Url Renata Tomljenović (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Bojnec, Štefan; Jurin, Igor; Tomljenovi, Renata
Vinogradarska područja i vinski turizam Slovenije i Hrvatske // 18. bienalni međunarodni kongres. Turizam u hotelska industrija 2006. Novi trendovi u turističkom i hotelskom menadžmentu / Ivanović, Zoran (ur.).
Opatija: Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Sveučilišta u Rijeci, 2006. str. 588-604 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
Bojnec, Š., Jurin, I. & Tomljenovi, R. (2006) Vinogradarska područja i vinski turizam Slovenije i Hrvatske. U: Ivanović, Z. (ur.)18. bienalni međunarodni kongres. Turizam u hotelska industrija 2006. Novi trendovi u turističkom i hotelskom menadžmentu.
@article{article, author = {Bojnec, \v{S}tefan and Jurin, Igor and Tomljenovi, Renata}, editor = {Ivanovi\'{c}, Z.}, year = {2006}, pages = {588-604}, keywords = {mjerenje potro\v{s}a\v{c}ke vrijednosti, ruralni turizam, vinski turizam, Slovenija, Hrvatska}, title = {Vinogradarska podru\v{c}ja i vinski turizam Slovenije i Hrvatske}, keyword = {mjerenje potro\v{s}a\v{c}ke vrijednosti, ruralni turizam, vinski turizam, Slovenija, Hrvatska}, publisher = {Fakultet za menad\v{z}ment u turizmu i ugostiteljstvu Sveu\v{c}ili\v{s}ta u Rijeci}, publisherplace = {Opatija, Hrvatska} }
@article{article, author = {Bojnec, \v{S}tefan and Jurin, Igor and Tomljenovi, Renata}, editor = {Ivanovi\'{c}, Z.}, year = {2006}, pages = {588-604}, keywords = {customer value management, rural tourism, wine tourism, Slovenia, Croatia}, title = {Wine growing areas and wine tourism in Slovenia and Croatia}, keyword = {customer value management, rural tourism, wine tourism, Slovenia, Croatia}, publisher = {Fakultet za menad\v{z}ment u turizmu i ugostiteljstvu Sveu\v{c}ili\v{s}ta u Rijeci}, publisherplace = {Opatija, Hrvatska} }
Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font