Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Razvoj i ocjena nove aromatizirane vode (CROSBI ID 520748)

Prilog sa skupa u zborniku | sažetak izlaganja sa skupa | međunarodna recenzija

Perl Pirički, Antonija, Gajari, Davorka ; Primorac, Ljiljana ; Penava, Lenka ; Gajari, Aleksandra ; Mandić, Milena L ; Flanjak, Ivana Razvoj i ocjena nove aromatizirane vode // Book of Abstract, agroTECH savjetovanje o proizvodnji i preradi hrane sa međunarodnim učešćem. Gradačac, 2006. str. 29-x

Podaci o odgovornosti

Perl Pirički, Antonija, Gajari, Davorka ; Primorac, Ljiljana ; Penava, Lenka ; Gajari, Aleksandra ; Mandić, Milena L ; Flanjak, Ivana

hrvatski

Razvoj i ocjena nove aromatizirane vode

Cilj ovoga rada bio je razviti novu aromatiziranu vodu za piće sa dva voćna okusa. U procjeni senzorskih karakteristika sudjelovala je panel skupina od sedam treniranih senzorskih analitičara čiji je zadatak bio odabrati okus koji najbolje odgovara već postojećoj aromatiziranoj vodi s okusom jagode. Ispitivani su sljedeći okusi: lubenica, rabarbara, plod bazge, cvijet bazge, kivi i višnja. Izabrana je voda s okusom jagode i lubenice. Nadalje je zadatak bio odabrati sladilo, njegovu koncentraciju, odabrati koncentraciju limunske kiseline, te koncentracije aroma lubenice i jagode. Najbolji senzorski profil imala je voda kojoj je dodana fruktoza kao sladilo u koncentraciji 25 g/l, limunska kiselina 1, 45 g/l, aroma lubenice u koncentraciji 0, 15 g/l i aroma jagode 0, 55 g/l. Na kraju je konačno formuliran proizvod uspoređen s već postojećim sličnim proizvodima na tržištu. Premda je laboratorijski pripravak bio u popunosti konkurentan, ipak je za dokazivanje ovakve pretpostavke potrebno provesti ispitivanje tržišta.

aromatizirana voda; senzorsko ocjenjivanje

nije evidentirano

engleski

Development and evaluation of a new flavoured spring water

nije evidentirano

flavoured spring water; sensory evaluation

nije evidentirano

Podaci o prilogu

29-x.

2006.

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

Book of Abstract, agroTECH savjetovanje o proizvodnji i preradi hrane sa međunarodnim učešćem

Gradačac:

Podaci o skupu

AgroTECH savjetovanje o proizvodnji i preradi hrane sa međunarodnim učešćem

poster

30.08.2006-03.09.2006

Gradačac, Bosna i Hercegovina

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija