Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Stavovi i potrošnja turista u cestovnim vozilima na putovanju do primorskih odredišta u Hrvatskoj 2005. (CROSBI ID 758760)

Druge vrste radova | elaborat/studija

Horak, Siniša ; Marušić, Zrinka ; Mezak, Višnja Stavovi i potrošnja turista u cestovnim vozilima na putovanju do primorskih odredišta u Hrvatskoj 2005. // Institut za turizam, Zagreb. 2006.

Podaci o odgovornosti

Horak, Siniša ; Marušić, Zrinka ; Mezak, Višnja

hrvatski

Stavovi i potrošnja turista u cestovnim vozilima na putovanju do primorskih odredišta u Hrvatskoj 2005.

Glavni cilj istraživanja ''Stavovi i potrošnja turista u cestovnim vozilima na putovanju do primorskih odredišta u Hrvatskoj – TOMAS Tranzit 2005'' je dobivanje osnovnih kvalitativnih i kvantitativnih informacija o turističkoj potražnji i potrošnji tijekom putovanja turista po hrvatskim cestovnim prometnicama do primorskih odredišta. Kako se radi o istraživanju koje se u Hrvatskoj provodi po prvi puta, cilj istraživanja je, također, postavljanje i testiranje metodologije istraživanja. Sadržaj istraživanja definiran je na temelju pregleda inozemnih iskustava te osnovne metodologije TOMAS istraživanja (Institut za turizam 2002., 2005.), a obuhvaća sljedeće: • socio-demografska obilježja putnika, • glavna obilježja putovanja po cestovnim prometnicama do primorskih odredišta u Hrvatskoj, • glavne prednosti i slabosti turističke ponude uz cestovne prometnice, • konkurentnost ponude uz hrvatske autoceste u odnosu na istu ponudu konkurentskih zemalja, • prosječnu potrošnju gostiju ostvarenu tijekom putovanja do primorskih odredišta po cestovnim prometnicama u Hrvatskoj i strukturu te potrošnje te • opće stavove o putovanju gostiju koji posjećuju naše primorske destinacije. Važno je napomenuti da se ovim istraživanjem istražuju obilježja putovanja putnika/turista u samo jednom smjeru, tj. prilikom dolaska u odredište i to onih koji su ostvarili barem jedno noćenje u komercijalnom smještaju. Istraživanje obrasca ponašanja turista na povratku, koji ne mora biti identičan onom u dolasku, nije obuhvaćeno zbog u potpunosti drugačije metodologije istraživanja koja zahtijeva anketiranje gostiju na graničnim prijelazima, a ne u primorskim odredištima, što zbog financijskih ograničenja nije bilo moguće provesti u okviru ovog istraživanja. U istraživanju TOMAS Tranzit 2005 podaci su se prikupljali metodom osobnog intervjua s gostima koji su bili na početku svog odmora u primorskim destinacijama u Hrvatskoj. Osnovni instrument prikupljanja podataka bio je upitnik, tiskan na jednom arku, na deset jezika: hrvatskom, njemačkom, engleskom, talijanskom, francuskom, slovenskom, češkom, slovačkom, poljskom i mađarskom.

turizam; cestovni promet; primorska odredišta; Hrvatska

nije evidentirano

engleski

Attitudes and expenditures of tourists in motor road vehicles on the journey to Croatian coastal destinations 2005

nije evidentirano

tourism; road traffic; coastal destinations; Croatia

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Institut za turizam, Zagreb

2006.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Ekonomija