Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Stavovi i potrošnja turista i posjetitelja Zagreba. TOMAS 2005 Zagreb (CROSBI ID 758759)

Druge vrste radova | elaborat/studija

Čorak, Sanda ; Marušić, Zrinka ; Gatti, Petra ; Hendija, Zvjezdana Stavovi i potrošnja turista i posjetitelja Zagreba. TOMAS 2005 Zagreb // Institut za turizam, Zagreb. 2006.

Podaci o odgovornosti

Čorak, Sanda ; Marušić, Zrinka ; Gatti, Petra ; Hendija, Zvjezdana

hrvatski

Stavovi i potrošnja turista i posjetitelja Zagreba. TOMAS 2005 Zagreb

U ovom se istraživanju prikazuju prvo kvantitativni trendovi turističke potražnje u Zagrebu i glavna obilježja te potražnje, a zatim se turistička potražnja Grada Zagreba uspoređuje s odabranim krugom konkurentskih gradova, da bi se na kraju sažeto prikazali kvalitativni trendovi potražnje u gradskom turizmu temeljeni na istraživanju Europske turističke komisije. U trećem poglavlju prikazuju se glavni nalazi istraživanja TOMAS-ZAGREB 2005 prema skupinama obilježja turista i posjetitelja Zagreba. U četvrtom poglavlju opisuju se obilježja četiri segmenta turističke potražnje – hotelskih gostiju, gostiju u privatnom smještaju, gostiju u posjetu rodbini i prijateljima te jednodnevnih posjetitelja. U nastavku se opisuje metodologija istraživanja, a zatim slijede zaključci i preporuke vezani za korištenje rezultata kao i za koncipiranje budućih istraživanja turističke potražnje Zagreba. U prilogu su prikazani rezultati istraživanja za segment hotelskih gostiju, i to prema zemlji porijekla i kategoriji hotelskog smještaja, te rezultati za domaće i inozemne goste u posjetu rodbini i prijateljima i jednodnevne posjetitelje.

turizam; turisti; posjetitelji; turistička potrošnja; Zagreb

nije evidentirano

engleski

Attitudes and expenditures of tourists and visitors in Zagreb. TOMAS 2005 Zagreb

nije evidentirano

tourism; tourists; visitors; tourist expenditure; Zagreb

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Institut za turizam, Zagreb

2006.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Ekonomija