Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Turistička i ostala signalizacija grada Zagreba (CROSBI ID 758757)

Druge vrste radova | elaborat/studija

Ščukanec, Anđelko ; Krasić, Davor ; Ivaković, Čedomir ; Rogić, Kristijan ; Šafran, Mario ; Babić, Darko Turistička i ostala signalizacija grada Zagreba // Fakultet prometnih znanosti, Zavod za prometnu signalizaciju i Institut za turizam, Zagreb. 2006.

Podaci o odgovornosti

Ščukanec, Anđelko ; Krasić, Davor ; Ivaković, Čedomir ; Rogić, Kristijan ; Šafran, Mario ; Babić, Darko

hrvatski

Turistička i ostala signalizacija grada Zagreba

Cilj izrade ovog projekta je osmišljavanje turističke i ostale signalizacije na području grada Zagreba, pri čemu je izuzeta signalizacija za vođenje prometa do hotelskih objekata jer je ona obuhvaćena u prethodno izrađenom projektu. Za razliku od turističke signalizacije u središnjem dijelu grada koja je, prije svega namijenjena turistima i posjetiteljima – pješacima, ovaj projekt zahvaća širu mrežu prometnica na gradskom području te je u njemu predložena signalizacije namijenjena motoriziranim turistima i posjetiteljima grada. Također su predviđeni i znakovi dobrodošlice na svim važnijim ulazima u Zagreb. Budući da se većina najznačajnijih povijesnih, kulturnih i turističkih znamenitosti nalazi u središnjem dijelu gradskog područja, ovim projektom se nastojalo obuhvatiti sve ostale važne objekte na širem području koji su odredište većeg broja posjetitelja ili turista. Na taj se način dobiva komplementaran sustav označavanja objekta u gradu kojeg čine: povijesne znamenitosti, kulturne znamenitosti, prirodne znamenitosti, turističke znamenitosti te važni objekti različitih sadržaja (sportski, zdravstveni, obrazovni, gospodarski itd. Realizacijom ovog projekta grad Zagreb svrstat će se u skupinu europskih metropola koje na sustavan i suvremen način imaju osmišljenu informativnu prometnu signalizaciju kao jedan od bitnih preduvjeta kvalitete urbanog okruženja ne samo za turiste i posjetitelje već i za građane koji se svakodnevno pojavljuju kao sudionici u prometu.

turizam; prometna signalizacija; Zagreb

nije evidentirano

engleski

Tourism and other traffic signage in Zagreb

nije evidentirano

tourism; traffic signage; Zagreb

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Fakultet prometnih znanosti, Zavod za prometnu signalizaciju i Institut za turizam, Zagreb

2006.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Tehnologija prometa i transport