Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Vođenje prometa prema hotelima u gradu Zagrebu (CROSBI ID 758755)

Druge vrste radova | elaborat/studija

Ščukanec, Anđelko ; Krasić, Davor ; Ivaković, Čedomir ; Rogić, Kristijan ; Šafran, Mario ; Babić, Darko Vođenje prometa prema hotelima u gradu Zagrebu // Fakultet prometnih znanosti, Zavod za prometnu signalizaciju i Institut za turizam, Zagreb. 2005.

Podaci o odgovornosti

Ščukanec, Anđelko ; Krasić, Davor ; Ivaković, Čedomir ; Rogić, Kristijan ; Šafran, Mario ; Babić, Darko

hrvatski

Vođenje prometa prema hotelima u gradu Zagrebu

Hoteli i moteli, kojih u Zagrebu ima 37, osnova su turističke ponude grada Zagreba te je lagan dolazak do njih jedan od važnijih elemenata njene kvalitete. To je ujedno i prvi dojam gosta/turista koji on stječe o gradu u kojem još nije boravio. Stoga je kvalitetno i konzistentno postavljena usmjeravajuća turistička signalizacija bitan čimbenik odvijanja prometa u gradu veličine Zagreba. Nažalost, do sada Zagreb nije imao takvu signalizaciju već su hotelske kuće tijekom niza godina na različite načine označavale pristupe do svojih objekata, pri čemu valja napomenuti da Hrvatska sve do 2002. godine nije imala niti zakonski/podzakonski akt koji bi regulirao to pitanje. Tako je nastalo šarenilo najrazličitijih oblika, veličina i dizajna znakova u kojima se gosti i turisti teško mogu snaći. Uz to, znakovi nisu bili grupirani nego razasuti duž prometnica pa je mogućnost njihova percipiranja bila bitno smanjena. Ovaj projekt poklapa se s izradom projekta turističke signalizacije za druge značajne objekte u Zagrebu što je dobra okolnost jer se oni mogu na poželjan način uskladiti s obzirom da su im ciljevi zajednički. Cilj izrade ovog projekta je osmišljavanje sustava turističke signalizacije za usmjeravanje vozača/gostiju prema hotelskim objektima u Zagrebu. Pri tome su obuhvaćeni svi hoteli i moteli na području grada Zagreba.

promet; hotel; motel; Zagreb

nije evidentirano

engleski

Traffic management for Zagreb's city hotels

nije evidentirano

traffic; hotel; motel; Croatia

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Fakultet prometnih znanosti, Zavod za prometnu signalizaciju i Institut za turizam, Zagreb

2005.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Tehnologija prometa i transport