Standardi i kvaliteta prehrane u hotelu (CROSBI ID 469717)
Prilog sa skupa u zborniku | izvorni znanstveni rad | međunarodna recenzija
Podaci o odgovornosti
Šimundić, Borislav
hrvatski
Standardi i kvaliteta prehrane u hotelu
Kvalitetna prehrana je nužna pretpostavka modernog razvoja hotelijerstva i turizma Hrvatske. Mora se temeljiti na resursnoj osnovici koja mor audovoljavati odgovarajućim i traženim standardia. Standardi prpreme i ponude usluga prehrane vezuju se za sve faze procesa, stoga treba uvažavati i ekološke standarde u fazi proizvodnje i prerade namirnica, u fazi distribucije, a posebno u fazi pripreme namirnica za eposrednu potrošnju. Poseban naglasak treba staviti na fazu pripreme i ponude hraniva, gdje treba voditi računa o nutricionoj i ekonomskoj uravnotećenosti ponude, koja mora udovoljavati ačelima racionalne prehrane i posebnostima gastronomske ponude podneblja. U tom pravcu prezentirani su podaci o mogućnostima koje daje klima i sastav tla hrvatskih turističkih destiacija za proizvodnju viskovrijednih namirnica, a posebno bio i eko hraniva, s ciljem oblikovanja specifične gasronomske ponude kao komparativne prednosti i kvalitetnog promotivnog resursa u turizmu Hrvatske.
ekološki standardi; kvalitetna prehrana; gastronomska ponuda; hrvatski hoteli
nije evidentirano
engleski
Standards and quality of nourishment in hotels
nije evidentirano
ecoloical standards; nourishment of high quality; gastronomy offer; Croatian hotels
nije evidentirano
Podaci o prilogu
919-928.
1998.
objavljeno
Podaci o matičnoj publikaciji
Međunarodni kongres Hotelska kuća ’98 : hotel u turističkoj destinaciji : 14. bijenalni znanstveni susret: zbornik = International Congress Hotelska kuća ’98 : hotel in tourism destination : 14th Biennial Scientific Meeting : proceedings
Peršić, Milena
Opatija: Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Sveučilišta u Rijeci
Podaci o skupu
Međunarodni kongres Hotelska kuća (14 ; 1998)
predavanje
05.10.1998-06.10.1998
Opatija, Hrvatska