Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Standardi i kvaliteta prehrane u hotelu (CROSBI ID 469717)

Prilog sa skupa u zborniku | izvorni znanstveni rad | međunarodna recenzija

Šimundić, Borislav Standardi i kvaliteta prehrane u hotelu // Međunarodni kongres Hotelska kuća ’98 : hotel u turističkoj destinaciji : 14. bijenalni znanstveni susret: zbornik = International Congress Hotelska kuća ’98 : hotel in tourism destination : 14th Biennial Scientific Meeting : proceedings / Peršić, Milena (ur.). Opatija: Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Sveučilišta u Rijeci, 1998. str. 919-928

Podaci o odgovornosti

Šimundić, Borislav

hrvatski

Standardi i kvaliteta prehrane u hotelu

Kvalitetna prehrana je nužna pretpostavka modernog razvoja hotelijerstva i turizma Hrvatske. Mora se temeljiti na resursnoj osnovici koja mor audovoljavati odgovarajućim i traženim standardia. Standardi prpreme i ponude usluga prehrane vezuju se za sve faze procesa, stoga treba uvažavati i ekološke standarde u fazi proizvodnje i prerade namirnica, u fazi distribucije, a posebno u fazi pripreme namirnica za eposrednu potrošnju. Poseban naglasak treba staviti na fazu pripreme i ponude hraniva, gdje treba voditi računa o nutricionoj i ekonomskoj uravnotećenosti ponude, koja mora udovoljavati ačelima racionalne prehrane i posebnostima gastronomske ponude podneblja. U tom pravcu prezentirani su podaci o mogućnostima koje daje klima i sastav tla hrvatskih turističkih destiacija za proizvodnju viskovrijednih namirnica, a posebno bio i eko hraniva, s ciljem oblikovanja specifične gasronomske ponude kao komparativne prednosti i kvalitetnog promotivnog resursa u turizmu Hrvatske.

ekološki standardi; kvalitetna prehrana; gastronomska ponuda; hrvatski hoteli

nije evidentirano

engleski

Standards and quality of nourishment in hotels

nije evidentirano

ecoloical standards; nourishment of high quality; gastronomy offer; Croatian hotels

nije evidentirano

Podaci o prilogu

919-928.

1998.

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

Međunarodni kongres Hotelska kuća ’98 : hotel u turističkoj destinaciji : 14. bijenalni znanstveni susret: zbornik = International Congress Hotelska kuća ’98 : hotel in tourism destination : 14th Biennial Scientific Meeting : proceedings

Peršić, Milena

Opatija: Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Sveučilišta u Rijeci

Podaci o skupu

Međunarodni kongres Hotelska kuća (14 ; 1998)

predavanje

05.10.1998-06.10.1998

Opatija, Hrvatska

Povezanost rada

Ekonomija