Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 262137

Osnove senzorske procjene hrane


Mandić, Milena L; Perl Pirički, Antonija
Osnove senzorske procjene hrane / Mandić, Milena L (ur.).
Osijek: Prehrambeno-tehnološki fakultet, 2006


Naslov
Osnove senzorske procjene hrane
(Basis of sensory evaluation of food)

Autori
Mandić, Milena L ; Perl Pirički, Antonija

Vrsta obrazovnog materijala
Udžbenik (visokoškolsko obrazovanje)

Izdavač
Prehrambeno-tehnološki fakultet

Grad
Osijek

Godina
2006

Stranica
96

ISBN
953-7005-06-2

Ključne riječi
senzorska procjena ; hrana
(sensory evaluation ; food)

Sažetak
Kao znanost senzorska je analiza hrane u proteklih 60-ak godina doživjela više uspona i padova. Međutim, zadnjih 15-ak godina, globalizacijom tržišta u Europi, pridaje joj se neviđeno značenje. Neminovno je da će sličnu sudbinu doživjeti i u nas, jer će svatko tko drži do napretka poduzeća, malog, srednjeg ili velikoga, podržati uvođenje i provođenje senzorske analize. Za studente, koji će se uključiti, ili su već uključeni u prehrambenu industriju, bitno je da su informirani i da pozitivne pomake prenose dalje.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekt / tema
0113003

Ustanove
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Milena Mandić (autor)

Avatar Url Antonija Perl Pirički (autor)

Citiraj ovu publikaciju

Mandić, Milena L; Perl Pirički, Antonija
Osnove senzorske procjene hrane / Mandić, Milena L (ur.).
Osijek: Prehrambeno-tehnološki fakultet, 2006
Mandić, M. (ur.) (2006) Osnove senzorske procjene hrane. Osijek. Prehrambeno-tehnološki fakultet.
@unknown{unknown, editor = {Mandi\'{c}, M.}, year = {2006}, pages = {96}, keywords = {sensory evaluation, food}, isbn = {953-7005-06-2}, title = {Basis of sensory evaluation of food}, keyword = {sensory evaluation, food}, publisher = {Prehrambeno-tehnolo\v{s}ki fakultet}, publisherplace = {Osijek} }