Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Modeliranje proizvodnje enzima alkohol dehidrogenaze pri uzgoju pekarskog kvasca (CROSBI ID 330187)

Ocjenski rad | diplomski rad

Domanovac, Tomislav Modeliranje proizvodnje enzima alkohol dehidrogenaze pri uzgoju pekarskog kvasca / Vasić-Rački, Đurđa (mentor); Zagreb, Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije, . 1997

Podaci o odgovornosti

Domanovac, Tomislav

Vasić-Rački, Đurđa

hrvatski

Modeliranje proizvodnje enzima alkohol dehidrogenaze pri uzgoju pekarskog kvasca

U radu je istraživana reproducibilnost postupka priprave biokatalizatora alkohol dehidrogenaze (ADH) iz pekarskog kvasca. Istraživanja su provedena uporabom kvaščevih gljivica, Saccharomyces cerevisiae, dva različita proizvođača, koje su bile u dva komercijalna oblika, kao suhi i svježi kvasac. Utvrđeno je da je za uspješnu izolaciju ADH bolje koristiti svježi kvasac.

modeliranje ; pekarski kvasac ; ADH

nije evidentirano

engleski

Modelling of alcohol dehidrogenaze enzyme production for growth of baker's yeast

nije evidentirano

modelling ; baker's yeast ; ADH

nije evidentirano

Podaci o izdanju

67

24.06.1997.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije

Zagreb

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija