Modeliranje proizvodnje enzima alkohol dehidrogenaze pri uzgoju pekarskog kvasca (CROSBI ID 330187)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Domanovac, Tomislav
Vasić-Rački, Đurđa
hrvatski
Modeliranje proizvodnje enzima alkohol dehidrogenaze pri uzgoju pekarskog kvasca
U radu je istraživana reproducibilnost postupka priprave biokatalizatora alkohol dehidrogenaze (ADH) iz pekarskog kvasca. Istraživanja su provedena uporabom kvaščevih gljivica, Saccharomyces cerevisiae, dva različita proizvođača, koje su bile u dva komercijalna oblika, kao suhi i svježi kvasac. Utvrđeno je da je za uspješnu izolaciju ADH bolje koristiti svježi kvasac.
modeliranje ; pekarski kvasac ; ADH
nije evidentirano
engleski
Modelling of alcohol dehidrogenaze enzyme production for growth of baker's yeast
nije evidentirano
modelling ; baker's yeast ; ADH
nije evidentirano
Podaci o izdanju
67
24.06.1997.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije
Zagreb