Optimiranje uzgoja pekarskog kvasca u svrhu dobivanja enzima ADH (CROSBI ID 330184)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Adžamić, Zoran
Vasić-Rački, Đurđa
hrvatski
Optimiranje uzgoja pekarskog kvasca u svrhu dobivanja enzima ADH
U ovom radu su se pokušali naći optimalni uvjeti uzgoja pekarskog kvasca u svrhu dobivanja enzima alkohol-dehidrogenaze (ADH). Istraživanja su provedena korištenjem kvaščevih gljivica, Saccharomyces cerevisae, u kotlastom reaktoru. Utvrđeno je da je pekarski kavsac moguće uzgajati tako da on proizvodi ADH pri niskoj koncentraciji glukoze od 5 g/dm3 i nedovoljnoj aeraciji.
optimizacija; pekarski kvasac; ADH
nije evidentirano
engleski
Optimization of baker's yeast growth for ADH enzyme production
nije evidentirano
optimization; baker's yeast; ADH
nije evidentirano
Podaci o izdanju
58
19.02.1999.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije
Zagreb