Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Optimiranje uzgoja pekarskog kvasca u svrhu dobivanja enzima ADH (CROSBI ID 330184)

Ocjenski rad | diplomski rad

Adžamić, Zoran Optimiranje uzgoja pekarskog kvasca u svrhu dobivanja enzima ADH / Vasić-Rački, Đurđa (mentor); Zagreb, Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije, . 1999

Podaci o odgovornosti

Adžamić, Zoran

Vasić-Rački, Đurđa

hrvatski

Optimiranje uzgoja pekarskog kvasca u svrhu dobivanja enzima ADH

U ovom radu su se pokušali naći optimalni uvjeti uzgoja pekarskog kvasca u svrhu dobivanja enzima alkohol-dehidrogenaze (ADH). Istraživanja su provedena korištenjem kvaščevih gljivica, Saccharomyces cerevisae, u kotlastom reaktoru. Utvrđeno je da je pekarski kavsac moguće uzgajati tako da on proizvodi ADH pri niskoj koncentraciji glukoze od 5 g/dm3 i nedovoljnoj aeraciji.

optimizacija; pekarski kvasac; ADH

nije evidentirano

engleski

Optimization of baker's yeast growth for ADH enzyme production

nije evidentirano

optimization; baker's yeast; ADH

nije evidentirano

Podaci o izdanju

58

19.02.1999.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije

Zagreb

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija