MEDITERANSKA PREHRANA U FUNKCIJI POVEĆANE TURISTIČKE POTROŠNJE (CROSBI ID 469699)
Prilog sa skupa u zborniku | izvorni znanstveni rad | međunarodna recenzija
Podaci o odgovornosti
Šimundić, Borislav ; Krešić, Greta
hrvatski
MEDITERANSKA PREHRANA U FUNKCIJI POVEĆANE TURISTIČKE POTROŠNJE
Brojnim istraživanjima došlo se do rezultata da je smrtnost od bolesti krvožilnog sustava u zemljama južne Europe niža nego u srednjim i sjevernim dijelovimakontinenta. Na tom mediteranskom podruju i životni vijek pučanstva je dući. Utvrđeno je da je ovaj trend posljedica zdravije prehrae gdje je u znatnoj mjeri prisutna supstitucija crvenog mesa, ribom, plodovima mora, povrćem, nerafiniranim maslinovim uljem i od alkoholnih pića češćom konzumacijom crnog vina. U ovom radu autori iznose swaznanja o prehrani turista u Hrvatskoj kao tipičnoj zemlji juga Europe. Preporučuju, pomalo zaboravljenu etno ili autohtonu prehranu domaćih jela dobivenih od čistog Jadrana i kraških otočkih i priobalnih polja čime bi se uz čvršće povezivanje proizvođača hrane, prerađivača i turizma znatno povećala turistička potrošnja.
ETNOPREHRANA; ZDRAVA PREHRANA
nije evidentirano
engleski
MEDITERRANEAN NOURISHMENT IN THE FUNCITION OF INCREASING THE TOURISM CONSUMPTION
nije evidentirano
ETHNO-NOURISHMENT; HEALTHY NOURISHMENT.
nije evidentirano
Podaci o prilogu
281-288-x.
1988.
nije evidentirano
objavljeno
Podaci o matičnoj publikaciji
MENEDŽMENT U FUNKCIJI POEĆANJA TURISTIČKE POTROŠNJE
RADIŠIĆ, FRANJO
Opatija: VOLOŠĆANSKO GRAFIČKO PODUZEĆE, OPATIJA - VOLOSKO
Podaci o skupu
Nepoznat skup
predavanje
29.02.1904-29.02.2096