Topljivost kisika u biomedijima (CROSBI ID 330179)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Hraste, Matej
Vasić-Rački, Đurđa
hrvatski
Topljivost kisika u biomedijima
Brzina međufaznog prijenosa kisika iz plinske u kapljevitu fazu (fermentacijski medij), kod većine biotehnoloških procesa u industrijskom mjerilu, je limitirajući faktor zbog relativno male topljivosti kisika. U svrhu pouzdane procjene koeficijenta međufaznog prijenosa kisika , aeracijskog kapaciteta bioreaktora i iskorištenja aeracijskog sustava, potrebno je odrediti topljivost kisika u kapljevitoj fazi. U ovom radu prikazani su rezultati određivanja topljivosti kisika fizikalnom metodom zasićenja za vodene otopine glukoze, D-sorbitola i L-sorboze kod temperature 30,0 C.
fermentacijski mediji; topljivost kisika
nije evidentirano
engleski
Oxygen solubility in fermentation media
nije evidentirano
fermentation media; oxygen solubility
nije evidentirano
Podaci o izdanju
41
28.05.1997.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije
Zagreb