Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Topljivost kisika u biomedijima (CROSBI ID 330179)

Ocjenski rad | diplomski rad

Hraste, Matej Topljivost kisika u biomedijima / Vasić-Rački, Đurđa (mentor); Zagreb, Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije, . 1997

Podaci o odgovornosti

Hraste, Matej

Vasić-Rački, Đurđa

hrvatski

Topljivost kisika u biomedijima

Brzina međufaznog prijenosa kisika iz plinske u kapljevitu fazu (fermentacijski medij), kod većine biotehnoloških procesa u industrijskom mjerilu, je limitirajući faktor zbog relativno male topljivosti kisika. U svrhu pouzdane procjene koeficijenta međufaznog prijenosa kisika , aeracijskog kapaciteta bioreaktora i iskorištenja aeracijskog sustava, potrebno je odrediti topljivost kisika u kapljevitoj fazi. U ovom radu prikazani su rezultati određivanja topljivosti kisika fizikalnom metodom zasićenja za vodene otopine glukoze, D-sorbitola i L-sorboze kod temperature 30,0 C.

fermentacijski mediji; topljivost kisika

nije evidentirano

engleski

Oxygen solubility in fermentation media

nije evidentirano

fermentation media; oxygen solubility

nije evidentirano

Podaci o izdanju

41

28.05.1997.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije

Zagreb

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija