Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Imenički tvorbeni modeli u djelu Blaža Tadijanovića Svašta po malo iliti kratko složnje imena i riči u ilirski i njemački jezik (1761.) (CROSBI ID 125752)

Prilog u časopisu | izvorni znanstveni rad

Horvat, Marijana Imenički tvorbeni modeli u djelu Blaža Tadijanovića Svašta po malo iliti kratko složnje imena i riči u ilirski i njemački jezik (1761.) // Rasprave Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje, 32 (2006), 109-126

Podaci o odgovornosti

Horvat, Marijana

hrvatski

Imenički tvorbeni modeli u djelu Blaža Tadijanovića Svašta po malo iliti kratko složnje imena i riči u ilirski i njemački jezik (1761.)

U radu se posebno upozorava na tipove tvorba koji su neobični zbog značenja koje ima tvorenica ili na gradnju neuobičajenih novotvorba prema postojećim modelima. Analizirani se primjeri uspoređuju s potvrdama iz Rječnika hrvatskoga ili srpskoga jezika JAZU, za koji nije ekscerpirana građa iz Tadijanovićeva djela. Analiza će pokazati da su neke riječi starije od navoda u Akademijinu rječniku ili da su u Tadijanovića upotrijebljene u drugom značenju.

Blaž Tadijanović; tvorba riječi

nije evidentirano

engleski

Word-formation models of nouns in the work of Blaž Tadijanović Svašta po malo iliti kratko složenje imena i riči u ilirski i njemački jezik (1761)

nije evidentirano

Blaž Tadijanović; word-formation

nije evidentirano

Podaci o izdanju

32

2006.

109-126

objavljeno

1331-6745

Povezanost rada

Filologija