Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Neka iskustva pri osposobljavanju studenata razredne nastave za dizajniranje tečaja u web courseware alatu WebCT (CROSBI ID 758596)

Druge vrste radova | radovi sa studija

Žufić, Janko Neka iskustva pri osposobljavanju studenata razredne nastave za dizajniranje tečaja u web courseware alatu WebCT // HRV. 2006.

Podaci o odgovornosti

Žufić, Janko

hrvatski

Neka iskustva pri osposobljavanju studenata razredne nastave za dizajniranje tečaja u web courseware alatu WebCT

Informacijsko komunikacijska tehnologija (ICT) zadnjih desetak godina sve više ulazi u različite segmente života pojedinaca, tvrtki i institucija. Pritom je Internet za većinu najvidljiviji ali i najučinkovitiji dio ICT-a. Prednosti i mogućnosti koje internet nudi u obrazovanju na daljinu sve više uočavaju pojedinci željni obrazovanja, ali i institucije koje se bave obrazovanjem. Obrazovne institucije trenutačno imaju manjak nastavnika koji su osposobljeni kvalitetno stvoriti, osmisliti, dizajnirati i voditi proces poučavanja na daljinu. U tu se svrhu zadnjih nekoliko godina intenzivno razvijaju edukacijski proizvodi – courseware alati koji nastoje iskoristiti obrazovne potencijale Interneta – te obučavanje nastavnika za korištenje tih alata. Naravno, od nastavnika se ne očekuje savršeno vladanje specijaliziranim informatičkim znanjem i vještinama, ali se očekuje usvajanje osnova izabra-nog courseware alata kako bi mogli izraditi tečaj (obrazovni materijal za svoj predmet) i voditi (biti mentor) polaznika kroz tečaj. U ovom su članku opisana iskustva nastala tijekom obra-zovanja studenata-budućih učitelja razredne nastave na radu s courseware alatom, WebCT-a. Potrebno je napomenuti da se studenti nalaze na trećoj godini, te da osim temeljnog – uči-teljskog studija, slušaju, u opsegu od oko 35% nastavnih sati, informatičke kolegije.

courseware ; e-obrazovanje ; nastavnik ; učenje na daljinu ; WebCT

nije evidentirano

engleski

Neka iskustva pri osposobljavanju studenata razredne nastave za dizajniranje tečaja u web courseware alatu WebCT

nije evidentirano

courseware ; e-obrazovanje ; nastavnik ; učenje na daljinu ; WebCT

nije evidentirano

Podaci o izdanju

HRV

2006.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Informacijske i komunikacijske znanosti, Pedagogija, Računarstvo