Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

Ispitivanje mehaničkih svojstava metalnih materijala (CROSBI ID 742696)

Druge vrste radova | ostalo

• Obrazovni materijal (nedefinirano )

Vitez, Ivan Ispitivanje mehaničkih svojstava metalnih materijala / - (ur.). Slavonski Brod: Strojarski fakultet u Slavonskom Brodu, Trg I.B. Mažuranić 2, Sveučilište J.J. Strossmayera u Osijeku, 2006. 150..

Podaci o odgovornosti

Vitez, Ivan

-

hrvatski

Ispitivanje mehaničkih svojstava metalnih materijala

Ova knjiga je namijenjena prvenstveno studentima dodiplomskog studija strojarstva u Slavonskom Brodu, Sveučilište J.J. Strossmayera u Osijeku. Nadam se da će je koristiti i studenti drugih tehničkih fakulteta i škola, kao i stručnjaci iz prakse kojima trebaju saznanja iz ispitivanja mehaničkih svojstava metalnih materijala. Naime, ta su svojstva u temeljni kriterij za ocjenu uporabnih karakteristika metalnih materijala i vrlo su važna za sve koji se bave ispitivanjem, izborom, uporabom i preradbom materijala. Knjiga pokriva dijelove nastavnih kolegija: Materijali I i II, Ispitivanje i svojstva materijala, Posebni postupci ispitivanja materijala i Laboratorijska ispitivanja materijala, koji se odnose na najvažnije metode ispitivanja mehaničkih svojstava metalnih materijala. Pri pisanju ove knjige posebna je pozornost posvećena nazivima i označivanju mehaničkih svojstava prema suvremenim EN i ISO normama, a dan je i usporedni pregled starih i novih normi za pojedine metode mehaničkih ispitivanja materijala.

mehanička svojstva; metalni materijali; ispitivanje; tvrdoća

nije evidentirano

engleski

Testing mechanical properties of metallic materials

nije evidentirano

mechanical properties; metallic materials; testing; hardness

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Slavonski Brod: Strojarski fakultet u Slavonskom Brodu, Trg I.B. Mažuranić 2, Sveučilište J.J. Strossmayera u Osijeku

150

2006.

nije evidentirano

objavljeno

953-6048-34-5

Povezanost rada

Strojarstvo