Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Razvoj RP-HPLC metode za detekciju aristolohične kiseline u brašnu (CROSBI ID 344527)

Ocjenski rad | diplomski rad

Jovičić, Sandro Razvoj RP-HPLC metode za detekciju aristolohične kiseline u brašnu / Habuš, Ivan ; Vojković, Vlasta (mentor); Zagreb, Prirodoslovno-matematički fakultet, Zagreb, . 2006

Podaci o odgovornosti

Jovičić, Sandro

Habuš, Ivan ; Vojković, Vlasta

hrvatski

Razvoj RP-HPLC metode za detekciju aristolohične kiseline u brašnu

Razrađen je analitički postupak za određivanje aristolohične kiseline I (AA-I) i aristolohične kiseline II (AA-II) u bijelom pšeničnom brašnu. Metoda je obuhvaćala ekstrakciju aristolohične kiseline i njezinu izolaciju iz uzorka brašna kolonskom kromatografijom na stupcu silikagela C-18 obrnutih faza. Kvalitativna i kvantitativna analiza izolirane aristolohične kiseline provedena je visokoučinkovitom tekućinskom kromatografijom obrnutih faza (RP-HPLC) korištenjem UV-VIS detektora. Odziv detektora bio je linearan u rasponu masenih koncentracija za obje aristolohične kiseline od 0, 92 do 36, 80 mikrograma po cm-3. Određene su granice detekcije za AA-I 2, 04 mikrograma po cm-3 i za AA-II 1, 22 mikrograma po cm-3. Analitički povrat je ovisno o količini dodane AA bio u rasponu od 53, 4 do 83, 6%.

Aristolohična kiselina; RP-HPLC; brašno

nije evidentirano

engleski

Development of reversed-phase HPLC method for Aristolochic Acid determination in wheat flour

nije evidentirano

Aristolochic Acid; reversed phase HPLC; flour

nije evidentirano

Podaci o izdanju

47

19.07.2006.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prirodoslovno-matematički fakultet, Zagreb

Zagreb

Povezanost rada

Kemija