Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Biogeni amini u vinu (CROSBI ID 124718)

Prilog u časopisu | pregledni rad (stručni)

Džaja, Petar ; Mlačak, Ivana ; Pavlović, M. ; Franić, Jelena ; Bagarić, J. Biogeni amini u vinu // Veterinarska stanica, 36 (2005), 5-6; 287-292-x

Podaci o odgovornosti

Džaja, Petar ; Mlačak, Ivana ; Pavlović, M. ; Franić, Jelena ; Bagarić, J.

hrvatski

Biogeni amini u vinu

Biogeni amini u vinu P. Džaja., Ivana Mlačak, M. Pavlović, Jelena Franić, Jozo Bagarić Biogeni amini i njihov glavni predstavnik histamin dokazani su u ribljem brašnu, ribi, mesu i mesnim prerađevinama, mlijeku i mliječnim proizvodima, čokoladi, pivu, vinu i povrću i dr. Osim ribe i ribljih konzervi maksimalno dopuštena količina u ostalim namirnicama nije pravno regulirana. Histamin prema literaturnim podacima češće se nalazi u crvenim vinima a njegov nastanak može se uočiti za vrijeme svih proizvodnih ciklusa iako najčešće za vrijeme alkoholne i mliječne fermentacije.

biogeni amini; sir

Biogenous amines, wine

engleski

Biogenous amines in wine

nije evidentirano

-Biogenous amines; wine

nije evidentirano

Podaci o izdanju

36 (5-6)

2005.

287-292-x

objavljeno

0350-7149

Povezanost rada

Veterinarska medicina