Biogeni amini u vinu (CROSBI ID 124718)
Prilog u časopisu | pregledni rad (stručni)
Podaci o odgovornosti
Džaja, Petar ; Mlačak, Ivana ; Pavlović, M. ; Franić, Jelena ; Bagarić, J.
hrvatski
Biogeni amini u vinu
Biogeni amini u vinu P. Džaja., Ivana Mlačak, M. Pavlović, Jelena Franić, Jozo Bagarić Biogeni amini i njihov glavni predstavnik histamin dokazani su u ribljem brašnu, ribi, mesu i mesnim prerađevinama, mlijeku i mliječnim proizvodima, čokoladi, pivu, vinu i povrću i dr. Osim ribe i ribljih konzervi maksimalno dopuštena količina u ostalim namirnicama nije pravno regulirana. Histamin prema literaturnim podacima češće se nalazi u crvenim vinima a njegov nastanak može se uočiti za vrijeme svih proizvodnih ciklusa iako najčešće za vrijeme alkoholne i mliječne fermentacije.
biogeni amini; sir
Biogenous amines, wine
engleski
Biogenous amines in wine
nije evidentirano
-Biogenous amines; wine
nije evidentirano