Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi !

NALAZ HISTAMINA U LIVANJSKOM SIRU (CROSBI ID 518576)

Prilog sa skupa u zborniku | sažetak izlaganja sa skupa

Džaja P., Njari B., MARIJAN Ž., GRABAREVIĆ Ž., KIPČIĆ D., BAGARIĆ J. NALAZ HISTAMINA U LIVANJSKOM SIRU. 2006

Podaci o odgovornosti

Džaja P., Njari B., MARIJAN Ž., GRABAREVIĆ Ž., KIPČIĆ D., BAGARIĆ J.

hrvatski

NALAZ HISTAMINA U LIVANJSKOM SIRU

U pet uzoraka Livanjskog sira različite starosti utvrđen je histamin u zanemarivim količinama (10-20 ppm). Količina histamina u svim pretraženim uzorcima bila je veća uz koru u odnosu na onu iz sredine sira. Rezultati količine histamina s obzirom na trajane zrenja sira (7 do 69 dana) nisu polučili zaključak po kojem stariji sirevi imaju više histamina i obratno. Unatoč malom broju uzoraka i postupku utvrđivanja količine histamina u siru naši rezultati upućuju da je za proizvodnju livanjskog sira korišteno mlijeko sa malim brojem bakterija koje utiču na produkciju histamina i da je u proizvodnom objektu prisutna dobra proizvodna praksa.

sir; histamin

nije evidentirano

engleski

HISTAMINE FINDINGS IN THE CHEESE OF LIVNO

nije evidentirano

cheese; histamine

nije evidentirano

Podaci o prilogu

2006.

objavljeno

Podaci o matičnoj publikaciji

Podaci o skupu

VIII. Savjetovanje iz kliničke patologije i terapije životinja sa međunarodnim učešćem

predavanje

26.06.2006-30.06.2006

Neum, Bosna i Hercegovina

Povezanost rada

Veterinarska medicina