Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Konzervatorsko-restauratorski zahvati na štukaturama i zidnom osliku u Sv. Mihovilu u Vignju na Pelješcu 1994.-1996. (CROSBI ID 124461)

Prilog u časopisu | izvorni znanstveni rad

Borovac, Tonči ; Lupis, Vinicije B. ; Matulić, Branko Konzervatorsko-restauratorski zahvati na štukaturama i zidnom osliku u Sv. Mihovilu u Vignju na Pelješcu 1994.-1996. // Dubrovnik annals, 17 (2006), 1/2; 289-299

Podaci o odgovornosti

Borovac, Tonči ; Lupis, Vinicije B. ; Matulić, Branko

hrvatski

Konzervatorsko-restauratorski zahvati na štukaturama i zidnom osliku u Sv. Mihovilu u Vignju na Pelješcu 1994.-1996.

Viganjski ciklus slikarskoga djelovanja fra Ambroza Testena našoj znastvenoj i umjetničkoj javnosti je gotovo potpuno nepoznat. Analizirajući povjesno-umjetničke okolnosti djelovanja Testena kao slikara monumentalnih zahvata na poluotoku Pelješcu, u članku se iznose nove smjernice za revalorizaciju umjetničkih dosega katoličkoga slikararedovnika-slikara četrdesetih godina. Isto tako se opisuje i vrlo složen i zahtjevan restauratorski zahvat koji je potpuno obnovio vrlo zapuštene zidne oslike i štuko profilacije u crkvi Sv. Mihovila u Vignju na Pelješcu.

Ambroz Testen ; slikarstvo ; zidno slikarstvo ; štukature ; viganjski ciklus ; konzervacija ; restauracija

nije evidentirano

engleski

Conservation and restauration works on stucco profiles and wall paintings in St. Michael church in Viganj on Pelješac 1994.-1996.

nije evidentirano

Ambroz Testen ; painting ; wall painting ; stucco profiles ; conservation ; restauration

nije evidentirano

Podaci o izdanju

17 (1/2)

2006.

289-299

objavljeno

1331-3878

Povezanost rada

Povijest, Znanost o umjetnosti, Povijest umjetnosti