Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 251531

Praćenje motoričkih sposobnosti i kineziometrijski uvjeti


Prskalo, Ivan; Lovreković, Anita; Šerbetar, Ivan
Praćenje motoričkih sposobnosti i kineziometrijski uvjeti // Kvaliteta rada u područjima edukacije, sporta i sportske rekreacije / Findak, Vladimir (ur.).
Rovinj: Hrvatski kineziološki savez, 2006. str. 223-227 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)


Naslov
Praćenje motoričkih sposobnosti i kineziometrijski uvjeti
(Monitoring the motor skills and conditions of measurements)

Autori
Prskalo, Ivan ; Lovreković, Anita ; Šerbetar, Ivan

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni

Izvornik
Kvaliteta rada u područjima edukacije, sporta i sportske rekreacije / Findak, Vladimir - Rovinj : Hrvatski kineziološki savez, 2006, 223-227

Skup
15. ljetna škola kineziologa Republike Hrvatske

Mjesto i datum
Rovinj, Hrvatska, 20. - 24. lipnja 2006

Vrsta sudjelovanja
Predavanje

Vrsta recenzije
Domaća recenzija

Ključne riječi
Praćenje; motoričke sposbnosti
(Monitoring; motor skills)

Sažetak
Praćenjem, provjeravanjem i ocjenjivanjem dobivamo povratnu informaciju o ostvarenju zadataka ali i o učincima programa. U tjelesnoj i zdravstvenoj kulturi postoji vrlo razvijen instrumentarij za objektivno dijagnosticiranje antropološkog statusa učenika. Prije početka rada potrebno je utvrditi prethodno stanje poslije čega slijedi programiranje te informacija o toku i učincima tjelesnog vježbanja odnosno programa. Da bi to bilo moguće potrebno je poštivati zadane standarde kako bi rezultati bili što više rezultat objektivnog stanja a što manje eksternih uvjeta, kao što je u ovom radu primjerom pokazano. Rezultati dobiveni improviziranjem određenih standarda mogu biti samo orijentacija učitelju ali oni ne mogu biti kriterij, odnosno ne mogu se uspoređivati niti u dinamici samog upravljanog procesa vježbanja od jedne do druge kontrolne točke a pogotovu su neuporabljivi za širu usporedbu koje pozitivni dio globalizacije nameće. Sustav praćenja treba stalno razvijati kao i kineziometrijske postupke kako bi i sustav upravljanja procesom vježbanja bio učinkovitiji.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
PedagogijaPOVEZANOST RADA


Ustanove
Učiteljski fakultet, Zagreb,
Visoka učiteljska škola u Petrinji