Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 251311

Numerical interpretation of drying curve of food products


Tomas, Srećko; Skansi, Darko
Numerical interpretation of drying curve of food products // Journal of Chemical Engineering of Japan, 29 (1996), 2; 367-370 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)


Naslov
Numerical interpretation of drying curve of food products

Autori
Tomas, Srećko ; Skansi, Darko

Izvornik
Journal of Chemical Engineering of Japan (0021-9592) 29 (1996), 2; 367-370

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, znanstveni

Ključne riječi
Drying; food products; modelling of drying kinetics; numerical regression

Sažetak
U radu je istraživana mogućnost moleliranja konvekcijsko sušenja prehrambenih produkata. Konvekcijsko sušenje provođeno je u sušioniku s fluidizirajućim slojem i vibracionim sitom, te u s dubokim fiksnim slojem, a za aproksimaciju i numeričku obradu eksperimentalnih podataka korištena je metoda najmanjih kvadrata i troparametarski matematički model. Rezultati su pokazali primjenjivost korištenog matematičkog modela za opisivanje provedenih procesa sušenja u cijelosti.

Izvorni jezik
Engleski

Znanstvena područja
Temeljne tehničke znanosti, Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Časopis indeksira:


  • Current Contents Connect (CCC)
  • Web of Science Core Collection (WoSCC)
    • SCI-EXP, SSCI i/ili A&HCI
  • Scopus