Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Numerical interpretation of drying curve of food products (CROSBI ID 124120)

Prilog u časopisu | izvorni znanstveni rad | međunarodna recenzija

Tomas, Srećko ; Skansi, Darko Numerical interpretation of drying curve of food products // Journal of chemical engineering of Japan, 29 (1996), 2; 367-370-x

Podaci o odgovornosti

Tomas, Srećko ; Skansi, Darko

engleski

Numerical interpretation of drying curve of food products

U radu je istraživana mogućnost moleliranja konvekcijsko sušenja prehrambenih produkata. Konvekcijsko sušenje provođeno je u sušioniku s fluidizirajućim slojem i vibracionim sitom, te u s dubokim fiksnim slojem, a za aproksimaciju i numeričku obradu eksperimentalnih podataka korištena je metoda najmanjih kvadrata i troparametarski matematički model. Rezultati su pokazali primjenjivost korištenog matematičkog modela za opisivanje provedenih procesa sušenja u cijelosti.

drying; food products; modelling of drying kinetics; numerical regression

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

Podaci o izdanju

29 (2)

1996.

367-370-x

objavljeno

0021-9592

1881-1299

Povezanost rada

Temeljne tehničke znanosti, Prehrambena tehnologija

Indeksiranost