Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Koncepcija digitalnog sustava regulacije elektromotornog pogona skidača na hladnjaku sitne valjačke pruge (CROSBI ID 758332)

Druge vrste radova | elaborat/studija

Pašalić, Nedžat ; Budin, Leo ; Kolonić, Fetah ; Miletić, Marinko ; Puzak, Milivoj ; Mikšić, Željko ; Vuković, Dragutin Koncepcija digitalnog sustava regulacije elektromotornog pogona skidača na hladnjaku sitne valjačke pruge // ZES 265, ETF-Zagreb, za Željezaru Zenica, BiH. 1985.

Podaci o odgovornosti

Pašalić, Nedžat ; Budin, Leo ; Kolonić, Fetah ; Miletić, Marinko ; Puzak, Milivoj ; Mikšić, Željko ; Vuković, Dragutin

hrvatski

Koncepcija digitalnog sustava regulacije elektromotornog pogona skidača na hladnjaku sitne valjačke pruge

Opisuje se sinteza digitalnog sustava regulacije pozicije skidača valjanih profila promjera 250mm na hladnjaku sitne valjačke pruge u valjanici željezare. Radi se o mikroračunarskom sustavu regulacije položaja s istosmjernim motorom koji se napaja iz trofaznog antiparalelnog tiristorskog usmjerivača bez kružnih struja. Regulatori položaja i brzine vrtnje su digitalni, a regulator struje armature motora je analogni. Sinteza disktretnih krugova regulacije položaja i brzine vrtnje izvedena je kotištenjem z. transformacije i biliniarne (z-w) transformacije. Razvijena je programska podrška za određivanje parametara regulatora položaja i brzine vrtnje uz zahtijevano fazno osiguranje sustava. Rezultati sinteze su provjereni na simulacijskom modelu pogona, koji je realiziran korištenjem simulacijskog grafičkog programa MATRIXX i System-BUILD. Rješenje je provjereno u u pravljanju elektromotornim pogonom u valjaonici.

digitalna regulacija; regulacija pozicije; valjaonica; hladnjak; sustav skidača

nije evidentirano

engleski

Digital Control System Concept for Unhooking Drive System in the Rolling Mill Cooler Section

nije evidentirano

digital control; position control; rolling-mill; cooler; unhooking drive system

nije evidentirano

Podaci o izdanju

ZES 265, ETF-Zagreb, za Željezaru Zenica, BiH

1985.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Elektrotehnika, Metalurgija