Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Opto-elektroničko linearno pojačalo (CROSBI ID 758326)

Druge vrste radova | elaborat/studija

Pašalić, Nedžat ; Miletić, Marinko ; Kolonić, Fetah ; Pavlaković, Velimir Opto-elektroničko linearno pojačalo // ZES 251, 16 straniaca, ETF-Zagreb (za Željezaru Zenica, BiH). 1985.

Podaci o odgovornosti

Pašalić, Nedžat ; Miletić, Marinko ; Kolonić, Fetah ; Pavlaković, Velimir

hrvatski

Opto-elektroničko linearno pojačalo

Galvansko odvajanje mjernih signala u reguliranim emp-ima, prije svega mjernih signala napona i struja, koristi se kako u granama povratne veze , tako i za formiranje signala za upravljačko-logičke jedinice. Ovdje su obrađeni istosmjerni linearni mjerni članovi s galvanski odvojenim izlazom od ulaza. Opisane su izvedbe zasnovane na optoelektroničkom linearnom pojačalu 3652 JG (Burr-Brown). Dane su statičke i dinamičke karakteristike pojačala. Pojačala su korištena za mjerenje napona i struja u sistemu regulacije emp-a valjaonice teških profila i u rudničkom izvoznom postrojenju. Jedna varijanta pojačala predviđena je za korištenje u sistemima regulacije emp-a sitne valjačke pruge.

linearno pojačalo; mjerni član struje; mjerni član napona; valjaonička pruga

nije evidentirano

engleski

Opto-electronical linear amplifier

nije evidentirano

linear amplifier; current sensor; voltage sensor; rolling mill

nije evidentirano

Podaci o izdanju

ZES 251, 16 straniaca, ETF-Zagreb (za Željezaru Zenica, BiH)

1985.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Elektrotehnika