Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Analiza kvarova sistema regulacije rudničkog izvoznog stroja (CROSBI ID 758314)

Druge vrste radova | elaborat/studija

Miletić, Marinko ; Kolonić, Fetah ; Pašalić, Nedžat ; Pašalić, Halid Analiza kvarova sistema regulacije rudničkog izvoznog stroja // Tehnička dokumentacija ZES 365, stranica 19, za Rudnik Raspotočje, Zenica, BiH. 1989.

Podaci o odgovornosti

Miletić, Marinko ; Kolonić, Fetah ; Pašalić, Nedžat ; Pašalić, Halid

hrvatski

Analiza kvarova sistema regulacije rudničkog izvoznog stroja

Sustav regulacije i upravljanja emp-a izvoznog stroja Rudnika Raspotočje pušten je u pogon 1984. godine. Radi se o sustavu regulacije brzine vrtnje , odnosno sustavu za pozicioniranje s istosmjernim motorom u Ward-Leonardovoj grupi. Uzbudni krug istosmjernog generatora se napaja iz tranzistorskog čopera. Od početka rada evidentirano je nekoliko kvarova, pri čemu su oštećenja uglavnom bila u energetskom stupnju tranzistorskog čopera, pogonskom stupnju, izvorima stabiliziranog napona i prekostrujnoj zaštiti. Jedan od uzroka kvara je bio u pločici prekostrujne zaštite, ali se uzrok pojave velike struje u energetskom stupnju ne može direktno dokučiti. Pretpostavlja se da je neadekvatno održavanje uz prisustvo znatne količine prašine u ormarima s opremom sigurno moglo biti jedan od uzroka kvarnog stanja. Sustav je nakon popravljanja svih modula detaljno ispitan i pušten ponovno u rad.

analiza kvarova; regulacija; rudnik; izvozni stroj

nije evidentirano

engleski

Malfunction Analyze of the Mine Hoist Drive System

nije evidentirano

malfunction analyze; control; mine; hoist drive

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Tehnička dokumentacija ZES 365, stranica 19, za Rudnik Raspotočje, Zenica, BiH

1989.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Elektrotehnika