Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Određivanje koncentracije antocijana, reducirajućih šećera i vitamina C u voćnim sokovima pripravljenim od svježeg voća u komparaciji s industrijski proizvedenim voćnim sokovima (CROSBI ID 344261)

Ocjenski rad | diplomski rad

Terze, Mate Određivanje koncentracije antocijana, reducirajućih šećera i vitamina C u voćnim sokovima pripravljenim od svježeg voća u komparaciji s industrijski proizvedenim voćnim sokovima / Bilušić, Tea (mentor); Split, Kemijsko-tehnološki fakultet u Splitu, . 2006

Podaci o odgovornosti

Terze, Mate

Bilušić, Tea

hrvatski

Određivanje koncentracije antocijana, reducirajućih šećera i vitamina C u voćnim sokovima pripravljenim od svježeg voća u komparaciji s industrijski proizvedenim voćnim sokovima

Cilj ovoga rada bio je odrediti koncentraciju antocijana, reducirajućih šećera i vitamina C u voćnim sokovima pripravljenim od svježih plodova jagode, trešnje, višnje, borovnice i grožđa. Udio antocijana, reducirajućih šećera i vitamina C određen je i u industrijski proizvedenim voćnim sokovima od ovih vrsta voća. Na osnovu dobivenih rezultata izvršena je usporedba između različitih vrsta odabranog svježeg voća (jagoda, borovnica, višnja, trešnja, grožđe) u odnosu na koncentracije antocijana, reducirajućih šećera i vitamina C, te usporedba između prirodnih i industrijski proizvedenih voćnih sokova.

voćni sokovi; antocijani; reducirajući šećeri; vitamin C

nije evidentirano

engleski

The amount of anthocyanines, reducing sugars and vitamin C in natural fruit juices in comparison with commercial fruit juices

nije evidentirano

fruit juices; anthocyanines; reducing sugars; vitamin C

nije evidentirano

Podaci o izdanju

41

18.05.2006.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Kemijsko-tehnološki fakultet u Splitu

Split

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija