Određivanje koncentracije antocijana, reducirajućih šećera i vitamina C u voćnim sokovima pripravljenim od svježeg voća u komparaciji s industrijski proizvedenim voćnim sokovima (CROSBI ID 344261)
Ocjenski rad | diplomski rad
Podaci o odgovornosti
Terze, Mate
Bilušić, Tea
hrvatski
Određivanje koncentracije antocijana, reducirajućih šećera i vitamina C u voćnim sokovima pripravljenim od svježeg voća u komparaciji s industrijski proizvedenim voćnim sokovima
Cilj ovoga rada bio je odrediti koncentraciju antocijana, reducirajućih šećera i vitamina C u voćnim sokovima pripravljenim od svježih plodova jagode, trešnje, višnje, borovnice i grožđa. Udio antocijana, reducirajućih šećera i vitamina C određen je i u industrijski proizvedenim voćnim sokovima od ovih vrsta voća. Na osnovu dobivenih rezultata izvršena je usporedba između različitih vrsta odabranog svježeg voća (jagoda, borovnica, višnja, trešnja, grožđe) u odnosu na koncentracije antocijana, reducirajućih šećera i vitamina C, te usporedba između prirodnih i industrijski proizvedenih voćnih sokova.
voćni sokovi; antocijani; reducirajući šećeri; vitamin C
nije evidentirano
engleski
The amount of anthocyanines, reducing sugars and vitamin C in natural fruit juices in comparison with commercial fruit juices
nije evidentirano
fruit juices; anthocyanines; reducing sugars; vitamin C
nije evidentirano
Podaci o izdanju
41
18.05.2006.
obranjeno
Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj
Kemijsko-tehnološki fakultet u Splitu
Split