Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Proizvodnja kozjeg mlijeka i čimbenici koji na nju utječu (CROSBI ID 123432)

Prilog u časopisu | stručni rad

Mioč, Boro ; Pavić, Vesna Proizvodnja kozjeg mlijeka i čimbenici koji na nju utječu // Stočarstvo, 45 (1991), 3-4; 117-123-x

Podaci o odgovornosti

Mioč, Boro ; Pavić, Vesna

hrvatski

Proizvodnja kozjeg mlijeka i čimbenici koji na nju utječu

Osim nekoliko zemalja u Europi, prije sviju Francuske, zatim Norveške i Švicarske, dijelom Italije i Grčke, proizvodnja kozjeg mlijeka u svijetu slabo je razvijena. Iako je u posljednje vrijeme njegova proizvodnja u porastu, što je vidljivo iz podataka da je tijekom 1977. godine proizvedeno 6.548.000, a 1987. godine 8.048.000 tona kozjeg mlijeka (podaci FAO-a), udio kozjeg mlijeka u odnosu na ukupno proizvedeno mlijeko sviju vrsta i dalje je vrlo malen (svega oko 2%). Navedeni porast proizvodnje kozjeg mlijeka prvenstveno je posljedica povećanja broja koza u svijetu, a daleko manje posljedica povećanja proizvodnje mlijeka po grlu. Tako danas, suprotno rekorderkama, koje su u stanju proizvesti i 20 puta više mlijeka od svoje tjelesne mase, najveći broj koza ima značajno manju proizvodnju mlijeka od svog genetskog potencijala.

kozje mlijeko; proizvodnja; čimbenici

nije evidentirano

engleski

Goat milk production and factors influencing it

nije evidentirano

goat milk; production; factors

nije evidentirano

Podaci o izdanju

45 (3-4)

1991.

117-123-x

objavljeno

0351-0832

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)