Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Analiza projektnog rješenja sustava vodenja i regulacije bloka 210 MW TE Plomin (CROSBI ID 750287)

Druge vrste radova | elaborat/studija

Šerman, Nikola ; Bogdan, Željko ; Lončar, Dražen Analiza projektnog rješenja sustava vodenja i regulacije bloka 210 MW TE Plomin // Analiza projektnog rješenja sustava vodenja i regulacije bloka 210 MW TE Plomin. 1999.

Podaci o odgovornosti

Šerman, Nikola ; Bogdan, Željko ; Lončar, Dražen

hrvatski

Analiza projektnog rješenja sustava vodenja i regulacije bloka 210 MW TE Plomin

Ova studija izrađena je u svrhu analize funkcionalnosti projektnog rješenja sustava vođenja i regulacije tehnološkog procesa bloka 210 MW TE Plomin. Poglavlja studije koncipirana su kako slijedi. U prvom poglavlju iznose se glavni zahtjevi koji su postavljeni na pogon bloka te u kratkim crtama opisuju glavne značajke tehnološke opreme bloka. U drugom poglavlju sustav regulacije i vođenja opisan je i analiziran prema funkcijskim cjelinama i to odvojeno: nadređeni sustav vođenja bloka, regulacija kotla, regulacija turbogrupe te mimovodni sustav. U zaključnom poglavlju dato je mišljenje autora o projektnom rješenju. Sastavni dio studije predstavlja tehnološka shema bloka na kojoj su pored osnovne opreme ucrtana mjerna mjesta i izvršni organi te njihove veze sa sustavom vođenja i regulacije. U prikazu sustava vođenja željelo se istaknuti samo one informacije koje su ocijenjene značajnima sa stajališta vođenja pogona bloka pa je u tom smislu provedena i redukcija informacija iz dostupne dokumentacije o funkcionalnom ustroju sustava. Pojednostavljeni prikazi funkcijskih sklopova označeni su oznakama iz izvorne projektne dokumentacije, što u slučaju potrebe omogućuje jednostavno nalaženje odgovarajućih detaljnih prikaza u izvornoj dokumentaciji. U shemu su na temelju dostupnih proračunskih podataka ucrtani i dijagrami s ovisnostima karakterističnih pogonskih varijabli o opterećenju bloka. Rad na studiji trajao je uporedo s radovima na objektu tijekom kojih je došlo do određenih izmjena izvornog projekta. Izmjene su, ovisno o raspoloživosti dokumentacije, unijete u završnu verziju studije, dok će se stvarno, as built, stanje moći znati tek po okončanju probnog pogona bloka.

nije evidentirano

nije evidentirano

engleski

Control System Design Analysis of 210 MW Block in Plomin

nije evidentirano

nije evidentirano

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Analiza projektnog rješenja sustava vodenja i regulacije bloka 210 MW TE Plomin

1999.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Strojarstvo