Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 24736

Analiza projektnog rješenja sustava vodenja i regulacije bloka 210 MW TE Plomin


Šerman, Nikola; Bogdan, Željko; Lončar, Dražen
Analiza projektnog rješenja sustava vodenja i regulacije bloka 210 MW TE Plomin, 1999. (elaborat).


CROSBI ID: 24736 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Analiza projektnog rješenja sustava vodenja i regulacije bloka 210 MW TE Plomin
(Control System Design Analysis of 210 MW Block in Plomin)

Autori
Šerman, Nikola ; Bogdan, Željko ; Lončar, Dražen

Izvornik
Analiza projektnog rješenja sustava vodenja i regulacije bloka 210 MW TE Plomin

Vrsta, podvrsta
Ostale vrste radova, elaborat

Godina
1999

Sažetak
Ova studija izrađena je u svrhu analize funkcionalnosti projektnog rješenja sustava vođenja i regulacije tehnološkog procesa bloka 210 MW TE Plomin. Poglavlja studije koncipirana su kako slijedi. U prvom poglavlju iznose se glavni zahtjevi koji su postavljeni na pogon bloka te u kratkim crtama opisuju glavne značajke tehnološke opreme bloka. U drugom poglavlju sustav regulacije i vođenja opisan je i analiziran prema funkcijskim cjelinama i to odvojeno: nadređeni sustav vođenja bloka, regulacija kotla, regulacija turbogrupe te mimovodni sustav. U zaključnom poglavlju dato je mišljenje autora o projektnom rješenju. Sastavni dio studije predstavlja tehnološka shema bloka na kojoj su pored osnovne opreme ucrtana mjerna mjesta i izvršni organi te njihove veze sa sustavom vođenja i regulacije. U prikazu sustava vođenja željelo se istaknuti samo one informacije koje su ocijenjene značajnima sa stajališta vođenja pogona bloka pa je u tom smislu provedena i redukcija informacija iz dostupne dokumentacije o funkcionalnom ustroju sustava. Pojednostavljeni prikazi funkcijskih sklopova označeni su oznakama iz izvorne projektne dokumentacije, što u slučaju potrebe omogućuje jednostavno nalaženje odgovarajućih detaljnih prikaza u izvornoj dokumentaciji. U shemu su na temelju dostupnih proračunskih podataka ucrtani i dijagrami s ovisnostima karakterističnih pogonskih varijabli o opterećenju bloka. Rad na studiji trajao je uporedo s radovima na objektu tijekom kojih je došlo do određenih izmjena izvornog projekta. Izmjene su, ovisno o raspoloživosti dokumentacije, unijete u završnu verziju studije, dok će se stvarno, as built, stanje moći znati tek po okončanju probnog pogona bloka.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
StrojarstvoPOVEZANOST RADA


Projekt / tema
120001 - 120001 (, )

Ustanove
Fakultet strojarstva i brodogradnje, Zagreb

Profili:

Avatar Url Željko Bogdan (autor)

Avatar Url Nikola Šerman (autor)

Avatar Url Dražen Lončar (autor)

Citiraj ovu publikaciju

Šerman, Nikola; Bogdan, Željko; Lončar, Dražen
Analiza projektnog rješenja sustava vodenja i regulacije bloka 210 MW TE Plomin, 1999. (elaborat).
Šerman, N., Bogdan, Ž. & Lončar, D. (1999) Analiza projektnog rješenja sustava vodenja i regulacije bloka 210 MW TE Plomin. Analiza projektnog rješenja sustava vodenja i regulacije bloka 210 MW TE Plomin. Elaborat.
@unknown{unknown, year = {1999}, keywords = {}, title = {Control System Design Analysis of 210 MW Block in Plomin}, keyword = {} }
Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font