Razgradljivost bjelančevina trava u buragu ovaca (CROSBI ID 123367)
Prilog u časopisu | izvorni znanstveni rad | međunarodna recenzija
Podaci o odgovornosti
Pavić, Vesna
hrvatski
Razgradljivost bjelančevina trava u buragu ovaca
Ispitivanja razgradljivosti in sacco metodom surovih proteina engleskog ljulja (Lolium perene), vlasulje crvene (Festuca rubra) i vlasulje livadne (Festuca pratensis) provedena su na fistuliranim ovcama uz primjenu metode nasumičnog blok plana. Cilj istraživanja bio je utvrditi utjecaj vrste trave na razgradljivost hranjivih komponenti kao i vezu između razgradljivosti bjelančevina i količine surovih vlakana zelene trave.Razgradljivost i efektivna razgradljivost surovih proteina engleskog ljulja signifikantno je veća u svim periodima inkubacije od razgradljivosti surovih proteina drugih trava. Razgradljivost suhe tvari engleskog ljulja slična je razgradljivosti suhe tvari vlasulje livadne, a vlasulje crvene znatno manja od ostale dvije.
Ovca; engleski ljulj; vlasulja livadna; vlasulja crvena
nije evidentirano
engleski
Protein degradibility of grasses in the rumen of sheep
nije evidentirano
sheep; English rye-grass; meadow fescue; red fescue
nije evidentirano