Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 247230

Utjecaj redoslijeda laktacije na količinu i sastav kozjeg mlijeka


Sinković, Karmen; Pavić, Vesna; Mioč, Boro
Utjecaj redoslijeda laktacije na količinu i sastav kozjeg mlijeka // Postignuća i perspektive hrvatskog poljodjelstva (zbornik sažetaka)
Osijek, 2000. (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni)


CROSBI ID: 247230 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj redoslijeda laktacije na količinu i sastav kozjeg mlijeka
(Influence of lactation sequence on quantity and quality of goat milk)

Autori
Sinković, Karmen ; Pavić, Vesna ; Mioč, Boro

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, sažetak, znanstveni

Izvornik
Postignuća i perspektive hrvatskog poljodjelstva (zbornik sažetaka) / - Osijek, 2000

Skup
36. znanstveni skup hrvatskih agronoma s međunarodnim sudjelovanjem

Mjesto i datum
Opatija, Hrvatska, 22.-25.02.2000

Vrsta sudjelovanja
Predavanje

Vrsta recenzije
Domaća recenzija

Ključne riječi
redoslijed laktacije; kozje mlijeko; količina; sastav
(number of lactation; goat milk; quantity; composition)

Sažetak
Cilj istraživanja bio je utvrditi utjecaj redoslijeda laktacije na količinu i sastav kozjeg mlijeka. U tu svrhu praćeno je ukupno 201 grlo alpina koza različite dobi, odnosno redoslijeda laktacije: 55 koza bilo je u prvoj laktaciji, 64 u drugoj, 57 u trećoj i 25 u četvrtoj laktaciji. Redovitim mjesečnim kontrolama vršene su izmjere količine proizvedenog mlijeka i uzeti su uzorci mlijeka za kemijske analize. Rezultati istraživanja pokazuju da je redoslijed laktacije imao signifikantan utjecaj (P<0, 01) na količinu proizvedenog mlijeka i na ukupnu količinu mliječne masti i bjelančevina (u kg). Međutim, redoslijed laktacije nije imao signifikantnog utjecaja, kako na duljinu laktacije, teko i na postotak mliječne masti, bjelančevina i laktoze po kontrolama (P>0, 05).

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Vesna Pavić (autor)

Avatar Url Boro Mioč (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Sinković, Karmen; Pavić, Vesna; Mioč, Boro
Utjecaj redoslijeda laktacije na količinu i sastav kozjeg mlijeka // Postignuća i perspektive hrvatskog poljodjelstva (zbornik sažetaka)
Osijek, 2000. (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni)
Sinković, K., Pavić, V. & Mioč, B. (2000) Utjecaj redoslijeda laktacije na količinu i sastav kozjeg mlijeka. U: Postignuća i perspektive hrvatskog poljodjelstva (zbornik sažetaka).
@article{article, year = {2000}, pages = {230}, keywords = {redoslijed laktacije, kozje mlijeko, koli\v{c}ina, sastav}, title = {Utjecaj redoslijeda laktacije na koli\v{c}inu i sastav kozjeg mlijeka}, keyword = {redoslijed laktacije, kozje mlijeko, koli\v{c}ina, sastav}, publisherplace = {Opatija, Hrvatska} }
@article{article, year = {2000}, pages = {230}, keywords = {number of lactation, goat milk, quantity, composition}, title = {Influence of lactation sequence on quantity and quality of goat milk}, keyword = {number of lactation, goat milk, quantity, composition}, publisherplace = {Opatija, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font