Kemijski sastav mesa alpina i sanske jaradi (CROSBI ID 517093)
Prilog sa skupa u zborniku | sažetak izlaganja sa skupa | domaća recenzija
Podaci o odgovornosti
Mioč, Boro ; Pavić, Vesna ; Ivanković, Ante
hrvatski
Kemijski sastav mesa alpina i sanske jaradi
Cilj istraživanja je bio utvrditi osnovni kemijski sastav različitih skupina mišića mlade zaklane jaradi. U tu svrhu uzeti su uzorci mesa od 27 jaradi (14 sanske i 13 alpina) i to mišići lopatice, leđa i buta. U svim uzorcima prvo su ručno odstranjene vidljive primjese masti, hrskavice i kosti, zatim su uzorci samljeveni, homogenizirani, stavljeni u plastične vrećice i zamrznuti do analiziranja. U uzorcima je Weende analizama utvrđena količina vode, bjelančevina, masti, pepela i NET.
meso; kemijski sastav; alpina; sanska; jarad
nije evidentirano
engleski
Chemical composition of the meat in Alpina and Saanen kids
nije evidentirano
meat; chemical composition; Alpine; Saanen; kids
nije evidentirano
Podaci o prilogu
221-x.
2000.
objavljeno
Podaci o matičnoj publikaciji
Postignuća i perspektive hrvatskog poljodjelstva (zbornik sažetaka)
Osijek:
Podaci o skupu
36. Znanstveni skup hrvatskih agronoma s međunarodnim sudjelovanjem
predavanje
22.02.2000-25.02.2000
Opatija, Hrvatska