Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Utjecaj promjene okoliša na prijelazu baden-sarmat na mikrofosilne zajednice na području Glavnice u JI Medvednici (CROSBI ID 343998)

Ocjenski rad | diplomski rad

Novak, Vibor Utjecaj promjene okoliša na prijelazu baden-sarmat na mikrofosilne zajednice na području Glavnice u JI Medvednici / Sremac, Jasenka (mentor); Pezelj, Đurđica (neposredni voditelj). Zagreb, Prirodoslovno-matematički fakultet, Zagreb, . 2006

Podaci o odgovornosti

Novak, Vibor

Sremac, Jasenka

Pezelj, Đurđica

hrvatski

Utjecaj promjene okoliša na prijelazu baden-sarmat na mikrofosilne zajednice na području Glavnice u JI Medvednici

Glavni zadatak ovog rada bio je određivanje utjecaja promjene okoliša na fosilnu zajednicu foraminifera. Prilikom terenskog rada prikupljeno je 11 uzoraka od kojih samo 3 pogodna za detaljnije istraživanje. Na temelju determiniranih vrsta foraminifera, utvrđena je starost uzoraka koja se kreće od gornjeg badena do donjeg sarmata. Pomoću različitih statističkih analiza i interpretacijom dobivenih rezultata, načinjen je pokušaj rekonstrukcije paleookoliša. Za svaki od uzoraka ponuđen je mogući paleookoliš. Najstariji uzorak je taložen na prostoru kontinentalne padine (100 - 600m) tijekom gornjeg badena. Uzorak s granice baden/sarmat taložen je na prijelazu kontinentalne padine na šelf (50 - 200m), dok je najmlađi proučavani uzorak najvjerovatnije taložen na prostoru lagune (0 - 50m) tijekom donjeg sarmata. Generalno je uočen trend oplićavanja taložnog prostora što se podudara s podacima o tektogenezi ovog područja.

Foraminifere; Baden; Sarmat; Paratethys

nije evidentirano

engleski

The influence of the environmental changes at the Badenian/Sarmatian boundary to the microfossil assemblages at the locality of Glavnica at SE Medvednica Mt.

nije evidentirano

Foraminifera; Badenian; Sarmatian; Paratethys

nije evidentirano

Podaci o izdanju

45

24.02.2006.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Prirodoslovno-matematički fakultet, Zagreb

Zagreb

Povezanost rada

Geologija