Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Kakavoća ugljena ležišta "Kongora"- Tomislavgrad (CROSBI ID 758065)

Druge vrste radova | popularni rad

Živković, Stanislav ; Nuić, Jerko ; Krasić, Dragan Kakavoća ugljena ležišta "Kongora"- Tomislavgrad // RGN fakultet u Zagrebu. 1999.

Podaci o odgovornosti

Živković, Stanislav ; Nuić, Jerko ; Krasić, Dragan

hrvatski

Kakavoća ugljena ležišta "Kongora"- Tomislavgrad

Usvojeni dokumenti u Kyotu čiji je potpisnik i RH, obvezuju potpisnice sporazuma na smanjenje emisije štetnih plinova.Potpis protokola i nastale pbveze opterećuju razvitak energetike visokim tehnološkim zahtjevima koji će sve više poskupljivati energiju.Opredjeljenja da se u narednim godinama u Hrvatskoj izgradi osnovni termoenergetski sustav otvorio je široku raspravu o izvoru energenta, tj. vrsti fosilnog goriva. Studiozno su razmatrane mogućnosti uvoza plina( Sibir, Alžir), ugljena(Australija, USA, Kolumbija), a zanemareni su resursi u neposrednoj blizini.Velika ležišta ugljena u dalmatinskom zaleđu (BiH)70 km zaslužuju pažnju stručnjaka i znanstvenika u sagledavanju energetskog potencijala-radi se o niskokkaloričnim ugljenima s malo sumpora(ispod 1 %)Dosadašnje spoznaje su povoljne i ukazuju na energetski potencijal ležišta "Kongora".

kakvoća; ugljen; Ležište

nije evidentirano

engleski

Quality of coal in the deposit "Kongora"-Tomislavgrad

nije evidentirano

Quality; coal; deposit

nije evidentirano

Podaci o izdanju

RGN fakultet u Zagrebu

1999.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Rudarstvo, nafta i geološko inženjerstvo