Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Praćenje koncentracije laktoze u mlijeku tijekom čuvanja (CROSBI ID 343934)

Ocjenski rad | diplomski rad

Arbanas, Ivana Praćenje koncentracije laktoze u mlijeku tijekom čuvanja / Kulišić, Tea (mentor); Split, Kemijsko-tehnološki fakultet u Splitu, . 2006

Podaci o odgovornosti

Arbanas, Ivana

Kulišić, Tea

hrvatski

Praćenje koncentracije laktoze u mlijeku tijekom čuvanja

Cilj ovoga rada bio je izolirati laktozu iz različitih vrsta mlijeka te pratiti promjenu njene koncentracije tijekom čuvanja uzoraka mlijeka u različitim uvjetima (na sobnoj temperaturi, na temperaturama od +4 i -20 &ordm ; ; C). Na osnovu dobivenih rezultata izvršena je usporedba između različitih vrsta mlijeka (trajno pasterizirano mlijeko, svježe mlijeko, mlijeko u prahu, svježe kravlje i kozje mlijeko) koristeći mlijeko bez laktoze kao kontrolu. Rezultati su pokazali da je promjena koncentracije laktoze u testiranim uzorcima mlijeka utjecala na smanjenje gustoće mlijeka. Promjena koncentracije laktoze u mlijeku nije utjecala na promjenu pH vrijednosti mlijeka. Promjena koncentracije laktoze u mlijeku najviše je bila izražena tijekom perioda čuvanja mlijeka pri sobnoj temperaturi.

mlijeko; laktoza; čuvanje mlijeka

nije evidentirano

engleski

Evaluation of lactose concentration during milk storage

nije evidentirano

milk; lactose; milk storage

nije evidentirano

Podaci o izdanju

47

27.01.2006.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Kemijsko-tehnološki fakultet u Splitu

Split

Povezanost rada

Prehrambena tehnologija