Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Nacionalni projekt navodnjavanja i gospodarenja poljoprivrednim zemljištem i vodama u Republici Hrvatskoj (CROSBI ID 757958)

Druge vrste radova | ostalo

Romić, Davor ; Marušić, Josip Nacionalni projekt navodnjavanja i gospodarenja poljoprivrednim zemljištem i vodama u Republici Hrvatskoj // Agronomski fakultet Sveučilišta u zagrebu. 2005.

Podaci o odgovornosti

Romić, Davor ; Marušić, Josip

hrvatski

Nacionalni projekt navodnjavanja i gospodarenja poljoprivrednim zemljištem i vodama u Republici Hrvatskoj

Vlada RH pokrenula je projekt navodnjavanja i gospodarenja poljoprivrednim zemljištem i vodama u Republici Hrvatskoj s prvenstvenim ciljem poboljšanja gospodarenja vodnim resursima. Očekuje se da će organiziranje infrastrukture u poljoprivredi, okrupnjavanje poljoprivrednih površina, uvođenje navodnjavanja i novih tehnologija proizvodnje polučiti i učinkovitiju poljoprivrednu proizvodnju. Navedene mjere će, nadalje, potaknuti promjenu strukture proizvodnje uvođenjem dohodovnijih kultura koje danas većinom uvozimo, te će projekt u konačnici rezultirati povoljnim makroekonomskim učinkom.

vodno gospodarstvo ; zemljišni resursi ; vodni resursi ; onečišćenje okoliša ; rangiranje prioriteta za navodnjavanje

U izradi projekta sudjelovao je velik broj institucija i autora. Nositelj projekta je bio Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, voditelj projekta i odgovoran za agronomski dio je bio prof.dr.sc. Davor Romić, a zamjenik voditelja i odgovoran za hidrotehnički dio je bio prof.dr.sc. Josip Marušić s Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

engleski

Master plan of irrigation, agricultural land and water management in the Republic of Croatia

nije evidentirano

water management ; soil resources ; water resources ; environmental polution ; irrigation priorities

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Agronomski fakultet Sveučilišta u zagrebu

2005.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Građevinarstvo, Poljoprivreda (agronomija), Temeljne tehničke znanosti