Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Studija sanacije, eksploatacije i rekultivacije kopa ''Vihovići'' i restrukturiranje Rudnika Mostar (CROSBI ID 757934)

Druge vrste radova | elaborat/studija

Nuić, Jerko ; Galić, Ivo ; Živković, Stanislav ; Grabowsky, Kiril Studija sanacije, eksploatacije i rekultivacije kopa ''Vihovići'' i restrukturiranje Rudnika Mostar // Grad Mostar, BiH. 1997.

Podaci o odgovornosti

Nuić, Jerko ; Galić, Ivo ; Živković, Stanislav ; Grabowsky, Kiril

hrvatski

Studija sanacije, eksploatacije i rekultivacije kopa ''Vihovići'' i restrukturiranje Rudnika Mostar

Tijekom rata na prostore površinskog kopa “ Vihovići” odlagao se komunalni i drugi otpad zapadnog Mostara, jer je bila prekinuta mogućnost odvoza na istočnu stranu, gdje se nalazi deponija “ Oborak” . Nakupilo se preko 200 000 m3 otpada, od čega se u jezeru na dnu kratera kopa nalazi preko 100 000 m3. Uslijed borbenog djelovanja, jedan dio objekata rudnika je porušen, drugi devastiran ili zapušten, tako da je cjelokupni rudnički prostor (76 ha) pretvoren u smetlište. Obzirom da ovaj prostor zahvaća veliki dio mostarske kotline, nalazi se neposredno uz rijeku Neretvu i proteže do gradske jezgre, neophodno je izvesti njegovu sanaciju i prilagoditi ga adekvatnim urbanističkim sadržajima. U cilju oblikovanja i prenamjene odlagališta i završnog kratera kopa, postoji mogućnost ograničene i rentabilne eksploatacije ugljena, kao izvorišta potrebitih masa za sanaciju degradiranih prostora.

Studija; sanacija; eksploatacija; rekultivacija; restrukturiranje; kop

nije evidentirano

engleski

Study on sanation, exploitation and recultivation of "Vihovići" pit and restructurization of Mostar mine

nije evidentirano

Study; sanation; exploitation; recultivation; restructurization ;

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Grad Mostar, BiH

1997.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Rudarstvo, nafta i geološko inženjerstvo