Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Karakterizacija autothonih sojeva kvasaca skupine Saccharomyces sensu stricto izoliranih s kultivara Žilavka (CROSBI ID 343740)

Ocjenski rad | magistarski rad (mr. sc. i mr. art.)

Pohajda, Ines Karakterizacija autothonih sojeva kvasaca skupine Saccharomyces sensu stricto izoliranih s kultivara Žilavka / Redžepović, Sulejman (mentor); Zagreb, Agronomski fakultet, . 2006

Podaci o odgovornosti

Pohajda, Ines

Redžepović, Sulejman

hrvatski

Karakterizacija autothonih sojeva kvasaca skupine Saccharomyces sensu stricto izoliranih s kultivara Žilavka

Kvasci su najodgovorniji u biokemijskoj transformaciji mošta u vino. Najznačajnjija skupina tog proecesa je Saccharomyces sensu stricto. U ovom rad je po prvi put izvršena kakrakterizacija autohtonih sojeva kvasaca sa kultuvara Žilavka. U prvom dijelu istraživanaj izvršena je identifikacija kvasaca fiziološkim i molekularnim (PCR-RFLP) metodama. U drugom dijelu istraživanja izvršene su mikrofermentacije u laboratorijskim uvjetima. Od ukupno izoliranih 78 izolata, njih samo je pripadalo vrsti S.cerevisiae, a od njih samo 14 bi se trebalo detaljnije ispitati u midivinifikacijama kao moguće starter kulture u proizvodnji prepoznatljivih vina Žilavke.

kvasci; karkaterizacija; Žilavka

nije evidentirano

engleski

Characterization of Saccharomyces sensus stricto yeast isolated from the cv. Žilavka

nije evidentirano

yeast; characterization; Žilvka

nije evidentirano

Podaci o izdanju

109

21.02.2006.

obranjeno

Podaci o ustanovi koja je dodijelila akademski stupanj

Agronomski fakultet

Zagreb

Povezanost rada

Poljoprivreda (agronomija)