Nalazite se na CroRIS probnoj okolini. Ovdje evidentirani podaci neće biti pohranjeni u Informacijskom sustavu znanosti RH. Ako je ovo greška, CroRIS produkcijskoj okolini moguće je pristupi putem poveznice www.croris.hr
izvor podataka: crosbi

Konstrukcijsko lijepljenje (CROSBI ID 742522)

Druge vrste radova | ostalo

• Obrazovni materijal (nedefinirano )

Raos, Pero ; Lucić, Mirjana Konstrukcijsko lijepljenje. Slavonski Brod: Strojarski fakultet Sveučilišta u Slavonskom Brodu, 2003. 93..

Podaci o odgovornosti

Raos, Pero ; Lucić, Mirjana

hrvatski

Konstrukcijsko lijepljenje

Lijepljenje je suvremena metoda spajanja i može se smatrati ravnopravnom tradicionalnim metodama kao što su spajanje vijcima, zakivanje i zavarivanje. Spajanje materijala pomoću ljepila pruža značajne prednosti u usporedbi s mehaničkim metodama spajanja dijelova. Ljepilom se prenose opterećenja po cijeloj površini spoja osiguravajući ujednačenu razdiobu naprezanja. Lijepljeni spoj je stoga otporniji na savijanje i vibracije nego npr. zakivani spoj. Dan je pregled stanja na području uporabe postupaka lijepljenja u različitim granama suvremene proizvodnje. Prikazane su teorijske osnove lijepljenja, mehanizmi spajanja lijepljenjem, a posebice su razmotreni najznačajniji utjecajni čimbenici na kakvoću i optimalno oblikovanje lijepljenih spojeva. Činjenica da je paleta različitih ljepila na tržištu u stalnom porastu, čini izbor odgovarajućeg proizvoda izazovom. Stoga je jedno poglavlje posvećeno izboru odgovarajućeg ljepila i predložen je postupak koji bi pritom trebalo poštivati. Jedno je poglavlje posvećeno numaričkoj analizi lijepljenog spoja i odabiru prikladnog materijalnog modela materijala koji čine lijepljeni spoj.

konstrukcijsko lijepljenje; jednostruki preklopni spoj; numerička analiza

nije evidentirano

engleski

Structural adhesive bonding

nije evidentirano

structural adhesive bonding; single-lap adhesive joint; numarical analysis

nije evidentirano

Podaci o izdanju

Slavonski Brod: Strojarski fakultet Sveučilišta u Slavonskom Brodu

93

2003.

nije evidentirano

objavljeno

Povezanost rada

Strojarstvo